HomeΕΛΛΑΔΑΖέρβας: Πρέπει να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Ζέρβας: Πρέπει να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη

"Έχει έρθει η ώρα να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό, λέγοντας πως «βρισκόμαστε σε πόλεμο».

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη καταγράφηκαν για μία ακόμα φορά τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα, 828 από τα 3.316, με τα νοσοκομεία της πόλης να δέχονται ισχυρή πίεση λόγω της αύξησης των νοσηλευομένων.

Εχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων δήλωσε: «Εγώ έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά. Δέχομαι πληροφορίες ότι κάθε μέρα δημοτικά σχολεία πρέπει να απολυμανθούν, υπάρχουν κρούσματα, υπάρχει συνωστισμός γονέων έξω από τις σχολικές αυλές. Όλα αυτά προκαλούν μία εικόνα η οποία πραγματικά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Άρα από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, και από τη στιγμή που πρέπει να είμαστε πολύ πιο αυστηροί θα πρέπει να επέμβουμε και σε αυτό».

Ζέρβας: Έχει έρθει η ώρα να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί

Αναφορικά με το τι μπορεί να προκάλεσε την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ζέρβας είπε: «Εγώ έκρουσα από νωρίς το καμπανάκι του κινδύνου, βλέπαμε αυτά τα πράγματα να έρχονται βλέπαμε κακές συμπεριφορές ή μάλλον την αίσθηση από αρκετό κόσμο σαν να αφορά κάποιους άλλους, σαν να μην συμβαίνει, ο εφησυχασμός, και όλα αυτά τα μέτρα πρέπει να ληφθούν ίσως αυτή τη στιγμή ώστε να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτή την εξέλιξη». «Δυστυχώς, η εικόνα που έχουμε δεν δείχνει ότι σταθεροποιείται η κατάσταση, μεταδίδεται το πρόβλημα και στους όμορους νομούς», συνέχισε ο κ. Ζέρβας και τόνισε: «Μπορεί να καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν επιλέξαμε το αυστηρό lockdown του Μαρτίου- Απριλίου, αλλά νομίζω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση