HomeΚΡΗΤΗΣτα Αστυνομικά Τμήματα παρουσιάστηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί

Στα Αστυνομικά Τμήματα παρουσιάστηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς να έχουν καθορισθεί τα ακριβή καθήκοντά τους, 1.536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οφείλουν να δώσουν το παρών χθες στις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν διατεθεί προσωρινά.

Επιπλέον προσωρινά θα φορούν την ίδια στολή με αυτήν που είχαν όταν υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία χωρίς τα διακριτικά, που θα τα αντικαταστήσουν με αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι να αποφασισθεί πόσοι τελικά θα παραμείνουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, όσοι πάνε σε αστυνομικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν για μεικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα όπως παραεμπόριο, ενώ όσοι παρουσιαστούν σε τμήματα Τροχαίας θα συνδράμουν σε περιπολίες για βεβαιώσεις παραβάσεων, όπως στάθμευσης κτλ.

Ωστόσο σε σχετική διαταγή αποσαφηνίζεται ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η προσωρινή τοποθέτησή τους δεν μπορούν να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται, ενώ παλαιότερα έχει διευκρινιστεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν προβλέπεται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν

Επιπλέον σε σχετική εγκύκλιο αναφερόταν ότι για τη μετακίνησή τους τη Δευτέρα δεν θα δικαιολογηθούν οδοιπορικά έξοδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση