HomeΚΡΗΤΗΕνεργοποίηση σύμβασης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του καταστήματος κράτησης Κρήτη ΙΙ

Ενεργοποίηση σύμβασης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του καταστήματος κράτησης Κρήτη ΙΙ

Tι αναφέρει o Δήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενεργοποιείται η σύμβαση για την ολοκλήρωση της κατασκευής του μεγάλου καταστήματος  κράτησης “ ΚΡΗΤΗ ΙΙ ” στην περιοχή Κουρούνες βόρεια της Νεάπολης.

Η δέσμευσή αυτή, αναλήφθηκε κατά την επίσκεψη στην Αθήνα του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού (27/10) και την συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Χρυσοχοϊδη – Οικονόμου, ενώ επιβεβαιώθηκε σήμερα (12/11) από τον Δ/ντα Σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚτΥπ ΑΕ) κ. Θ. Κυριαζόπουλο.

Ο κ. Ζερβός, χαρακτήρισε εξαιρετική την εξέλιξη αυτή, δεδομένου,ότι το έργο αναμένεται να εκκινηθεί  μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα δύο έτη.

Ο Δήμος θα εξετάσει την δυνατότητα – όπως είχε δεσμευτεί – για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών, γεγονός απόλυτα εφικτό, λόγω κυρίως της τροφοδότησης του δικτύου, από το φράγμα Αποσελέμη.

Ο κ. Ζερβός, γνωστοποιώντας ότι ήδη έχει σταλεί στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΑΝ) η σχετική με το υπουργείο και την εταιρεία αλληλογραφία, διευκρίνισε ότι αναφορικά με τα ζητήματα ύδρευσης, δίδεται η δυνατότητα το συγκεκριμένο έργο να συμπεριληφθεί στα έργα που ήδη έχουν προκηρυχθεί (βελτίωση δικτύων Επάνω Μεραμπέλου), ενώ σχετικά με την αποχέτευση, μένει ν΄ αξιολογηθεί, εάν προκρίνεται ως προσφορότερη λύση η κατασκευή δικτύου μέχρι τον βιολογικό της Νεάπολης – αφού εξεταστεί η δυνατότητα υποδοχής επιπλέον φορτίου – ή η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και διάθεση εκροής του για άρδευση με υπ εδάφιο σύστημα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων, αφού πρώτα διασφαλιστούν οι περιβαλλοντικοί όροι.

“Ζήτησα – ανέφερε χαρακτηριστικά – από τον προϊστάμενο και τον Δ/ντη της Δημοτικής Επιχείρησης κ.κ. Β. Μαυρικάκη – Γ. Πεδιαδίτη να επιληφθούν του συγκεκριμένου θέματος, δεδομένου ότι ενεργοποιείται η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για το Επάνω Μεραμπέλο και θα πρέπει τα απαραίτητα έργα υποδομής “να τρέξουν” όσο το δυνατόν συντομότερα”.

Διαπιστώνω – τόνισε – ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση ενός έργου, που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην περιοχή, δεδομένου ότι θα υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός τροφίμων, υπηρετούντων, επισκεπτών. Άμεσα θα ενημερωθεί επίσης και η Περιφέρεια Κρήτης, για τα ζητήματα που σχετίζονται με με την βελτίωση του επαρχιακού δικτύου Νεάπολη – Κουρούνες”.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση