HomeHL-9Θετικοί στον κορωνοϊό μαθητής και εκπαιδευτικός δημοτικού

Θετικοί στον κορωνοϊό μαθητής και εκπαιδευτικός δημοτικού

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν ένας μαθητής και ένας εκπαιδευτικός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, αναστέλλεται η λειτουργία για 14 ημέρες, των τμημάτων Στ1, Ε αλλά και του Ολοήμερου του σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σχολείου:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου

Σας ενημερώνουμε ότι μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε για τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ (PCR για COVID 19), που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας την προηγούμενη Τετάρτη 4-11-2020.

Σύμφωνα με την ενημέρωση όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικά, εκτός από δύο δείγματα που ανήκουν σε μαθητή και εκπαιδευτικό του σχολείου μας.

Ενεργήσαμε άμεσα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που λάβαμε από τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, θέτοντας σε αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες, μέχρι και 26-11-2020, τα τμήματα Στ1, Ε και το Ολοήμερο, του σχολείου μας.

Σε συνεννόηση με τον Δήμο Κισάμου θα γίνει απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου σήμερα το απόγευμα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των άμεσων επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Για όλα τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία τους, ενώ για τα δύο τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, θα ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, τα αδέλφια των μαθητών – μαθητριών, που φοιτούν στα τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, υποχρεούνται να συνεχίσουν την κανονική φοίτησή τους στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου μας.

Στις ώρες αυτές απαιτείται από όλους μας να επιδείξουμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα, να μην δίνουμε βάση και να μην αναπαράγουμε άθελά μας ψευδείς ειδήσεις που ενδεχομένως διαδίδονται και να εφαρμόζουμε με απόλυτη προσήλωση όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης για όλα τα μέλη των οικογενειών μας.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές και για ότι νεώτερο θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση μας.

Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση