HomeΚΡΗΤΗΣτα μπλε θα φωτιστεί το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης το Σάββατο

Στα μπλε θα φωτιστεί το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης το Σάββατο

Για την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα μπλε θα φωτιστεί το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης το Σάββατο τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος για τον Νεανικό Διαβήτη με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει δράσεις ανά την Κρήτη για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος έχει μεριμνήσει με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, να φωτιστούν με το μπλε φως του Διαβήτη το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, το Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια), το Δημαρχείο Ρεθύμνου, και το Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Ν. Βαμβακάς: «Στις πρωτόγνωρες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η χώρας μας, η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται αρωγός σε όλες τις δράσεις που προσβλέπουν στην ενίσχυση της επίγνωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών όσον αφορά σε σημαντικά ζητήματα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του Διαβήτη και του Νεανικού Διαβήτη, που αποτελεί ένα νόσημα που αυξάνει την ευπάθεια των ατόμων έναντι του νέου
Κορωνοϊού και των επιπλοκών του.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα του Παγκρήτιου Συλλόγου για το Νεανικό Διαβήτη ως προς την υποστήριξη των φετινών του δράσεων κατά την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) και συγκεκριμένα στη φωταγώγηση του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης με μπλε χρώμα ως ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης καθώς και στην προμήθεια υφασμάτινων μη χειρουργικών μασκών, προκειμένου να διατεθούν σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1, καθώς και στα μέλη του συλλόγου».

Η παρουσία του διαβήτη είτε του αυτοάνοσου Νεανικού Τύπου 1 είτε του Τύπου 2 γίνεται όλο και εντονότερη στον κόσμο μας, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι βασικά στοιχεία για τον έλεγχό του, ενώ η εξωτερική παροχή ινσουλίνης σε εμβόλιμη μορφή, με ενέσεις, στυλό ή με αντλίες ινσουλίνης και οι συσκευές συνεχούς επιτήρησης της γλυκόζης στο αίμα αποτελούν τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισής του. Οι συνθήκες που βιώνουμε με την πανδημία του Covid 19 κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα, καθώς οι πάσχοντες από διαβήτη εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες. Στόχος του ΠΑΣΥΝΕΔ είναι να βοηθήσει τα παιδιά κυρίως που πάσχουν από Νεανικό Διαβήτη και τις οικογένειές με ορθή και έγκαιρη ενημέρωση και συνδράμοντας στην ψυχολογική στήριξη και αλληλοϋποστήριξη των μελών του.

Μάσκες σε παιδιά με νεανικό διαβήτη

Ακόμα, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης κατασκευάστηκαν από τον Σύλλογο 1000 υφασμάτινες μάσκες οι οποίες θα διανεμηθούν από το Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ, το Διαβητολογικό Κέντρο του Βενιζελείου και την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σε παιδιά και οικογένειες με Νεανικό Διαβήτη.

Μέρος τους θα διανεμηθεί, επίσης, στα μέλη του Συλλόγου σε κάποια από τις μελλοντικές δράσεις του, μόλις οι συνθήκες της πανδημίας επιτρέψουν την διοργάνωσή τους με φυσική παρουσία.

Διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση

Παράλληλα, το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, από τις 19.00 έως τις 20.30 θα
διοργανωθεί διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση (webinar) με θέμα το διαβήτη
με το παρακάτω πρόγραμμα:
19:00-19:05 Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο ΠΑ.ΣΥ.ΝΕ.Δ (Βερίγο Νικόλαο)
19:05-19:15 Επιπτώσεις COVID-19 στον Διαβήτη (Md. Τεντολούρη Νικόλαο)
19:15-19:25 Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση
του διαβήτη (Δευτεραίο Δημήτριο, Sales Specialist, Abbott)
19:20-19:30 Πορεία ανάπτυξης του διαβήτη στην Κρήτη. (Md Μαμουλάκη Δημήτριο)
19:30-19:50 Νέες τεχνολογίες διαβήτη και παρουσίαση αντλίας ινσουλίνης
Medronic. (Md Παππά Άγγελο)
19:50-20:00 Σύγχρονες ινσουλίνες (Md Αρβανιτάκη Θεοδοσία)
20-00-20:10 Παρουσίαση ΕΛ.Ο.ΔΙ (Πρόεδρος ΕΛΟΔΙ Λούβαρη Βασιλική)
20-10-20:20 YLD – IDF EUROPE (Μπουμάκη Κωνσταντίνα).
20-20-20:30 Ερωτήσεις επισκεπτών.

Η διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση γίνεται με χορηγούς την Medtronic Hellas, την Abbott Diabetes Care και φυσικά με την εθελοντική δράση των μελών του Συλλόγου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση