HomePost ItΕπέκταση των μέτρων στήριξης και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Επέκταση των μέτρων στήριξης και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Ερώτηση στη Βουλή από τον Γ. Λογιάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επέκταση των μέτρων στήριξη και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει σε λειτουργία τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εν μέσω lockdown αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη επιβράβευση των προσπαθειών να διατηρήσουμε τα ξενοδοχεία ασφαλή. Μια αναγνώριση των οικονομικών, και όχι μόνο, θυσιών των επιχειρήσεων και των εργαζομένων να τηρήσουν με απόλυτη συνέπεια τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέφθηκαν για τον κλάδο.

Ωστόσο, αν και οι επιχειρήσεις διατηρούν το δικαίωμα να παραμείνουν ανοιχτές, επί της ουσίας, λόγω των υπόλοιπων περιορισμών που έχουν επιβληθεί, στερούνται αντικειμένου δραστηριότητας και οι περισσότερες εξ αυτών θα υποχρεωθούν να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση να επεκτείνει και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα μέτρα που βάσει των εξαγγελιών του Υπουργείου, προβλέπονται μόνο για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους (αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και σε οποία άλλη ρύθμιση τυχόν προβλεφθεί);

Διαφήμιση
Διαφήμιση