HomeHL-GreeceΒουλή: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και Λινού στο υπουργείο Υγείας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Βουλή: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και Λινού στο υπουργείο Υγείας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρότεινε την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού για το υπουργείο Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά για την κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να συμφωνηθεί ένα έκτακτο σχέδιο εξάμηνης διάρκειας για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ έθεσε θέμα προσώπων, τόσο αναφορικά με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, όσον και για τον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Έστω και τώρα να συμφωνήσουμε σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το πολιτικό του κεφάλαιο εν μέσω πανδημίας. Δεν σας είπαμε να βάλετε δικό μας υπουργό, υπάρχουν επιστήμονες κοινής αποδοχής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εγώ θα σας πρότεινα την καθηγήτρια Αθηνά Λινού. Που ήταν παρούσα σε όλη την κρίση. Θέλετε κάποιον άλλο; Ας βρούμε κάποιον άλλο, υπάρουν επιστήμονες. Αλλά αφήστε αυτή την ανοησία ότι εσείς είστε με την επιστήμη κι εμείς δεν είμαστε».

Μιλώντας στη συζήτηση στην Βουλή σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εγκληματικό εφησυχασμό από την κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το ΕΣΥ.

«Αυξήσατε τις ΜΕΘ αλλά όχι στα νούμερα που λέτε. Προσθέτετε σε αυτές που σας αφήσαμε, κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, στρατιωτικά νοσοκομεία κ.λπ. Η πραγματική αύξηση κλινών ΜΕΘ μετά την έναρξη της πανδημίας ήταν περίπου 200 κρεβάτια» είπε. «Αλλά δεν είναι μόνο θέμα κρεβατιών. Πολλές ΜΕΘ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Το πρόβλημα είναι η ελλιπής στελέχωση στο ΕΣΥ» πρόσθεσε.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, που μίλησε προηγουμένως, ο Αλέξης Τσίπρας τον κάλεσε να μην μην μιλά για ύβρη «όταν εσείς στο πρώτο μέρος της πανδημίας συνέχεια κάνατε συγκρίσεις νεκρών για να πείτε πόσο καλά πάμε στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι ύβρις;» «Η ουσία είναι ότι υπήρξε εγκληματικός εφησυχασμός από την πλευρά σας» δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. «Αυτή η χώρα έχει 11 εκατ. ευθύνες ατομικές. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είστε πρωθυπουργός μιας χώρας που μετρά κάθε μέρα πάνω από 40 νεκρούς. Λέτε ότι δεν είχατε καμία ευθύνη για το άνοιγμα του τουρισμού». «Εσείς δεν ήσασταν εδώ που λέγατε ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό. Δεν κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη και καλούσατε τουρίστες; Αυτοανακηρυχθήκατε ως Μεσσίας. Δεν λέγατε ευτυχώς που είμαι εγώ γιατί αν ήταν ο Τσίπρας θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς;» δήλωσε.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση