HomeHL-9Καμπανάκι Δερμιτζάκη: Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση

Καμπανάκι Δερμιτζάκη: Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση

«Εγκληματικές οι πορείες και οι συγκεντρώσεις αυτή τη στιγμή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν , ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η καραντίνα είναι 3 εβδομάδες και καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων στα κρούσματα στις 2 εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ των κρουσμάτων», εξήγησε ο καθηγητής προσθέτοντας πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε παράταση του lockdown.

Όπως είπε ο κ. Δερμιτζάκης «καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες, αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, οι αριθμοί θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν». «Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση», συνέχισε.

«Εγκληματικές οι πορείες και οι συγκεντρώσεις αυτή τη στιγμή»

Σύμφωνα με τον καθηγητή αναφερόμενος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου «οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι εγκληματική».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση