HomeHL1-GreeceΠοια νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση – Έρχονται νέες απαγορεύσεις

Ποια νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση – Έρχονται νέες απαγορεύσεις

Στις μετακινήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ενδεχόμενο πιο σκληρών μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση καθώς όλα δείχνουν ότι το δεύτερο lockdown δεν είναι επιτυχές. Η χαλάρωση που παρατηρείται έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσουν οι ΜΕΘ και να καταγράφουμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας μόνο για την Κυριακή εστάλησαν 1 εκατ. sms για άσκηση. Μία άλλη εποχή εκτός πανδημίας αυτό θα ήταν εξαιρετικό νέο καθώς θα έδειχνε τη στροφή του Έλληνα σε μια πιο υγιεινή στάση ζωής που θα βοηθούσε στο μέλλον να μειωθούν τα περιστατικά παχυσαρκίας και διαβήτη σε πρώτη φάση και άλλες παθήσεις που συνεπάγονται.

Ωστόσο, σε περίοδο καραντίνας αυτά τα νούμερα αποδεικνύουν απλά ότι ο κόσμος δεν έχει πάρει στα σοβαρά την πανδημία και το τι θα επιφέρει στις ζωές στο άμεσο μέλλον αν δεν την ανακόψουμε.

Μην ξεχνάμε ότι σε αυτό το 1 εκατ. των  sms προστίθενται άλλα τόσα σε χειρόγραφες βεβαιώσεις. Και μην αναρωτηθείτε που έκαναν εκτύπωση οι συμπολίτες μας των βεβαιώσεων αυτών. Θα σας πω πολύ απλά ότι τι είχαν ετοιμάσει κατά εκατοντάδες πριν ακόμα κλείσουν τα καταστήματα. Ενώ, δεν είναι λίγοι που απλά σβήνουν την ημερομηνία και βάζουν τη νέα για να μην ταλαιπωρούνται.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει όπως μαθαίνουμε το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα επιτρέπεται προφανώς μόνο για λόγους υγείας (επίσκεψη γιατρό ή φαρμακείο) και έκτακτης ανάγκης (για νοσοκομείο) και για όσους εργάζονται βάρδιες.

Ακούστηκε επίσης το να μπει «κόφτης» στα sms. Ωστόσο, δεν είναι εφικτό διότι τα μηνύματα δεν αποθηκεύονται και δεν προσωποποιούνται, λόγω της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Εξάλλου, έχουμε και την κυκλοφορία με βεβαιώσεις που δεν μπορούν να ελεγχθούν πόσες εξ αυτών έχει χρησιμοποιήσει μέσα στην ημέρα το κάθε άτομο.

Λόγω του ότι τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι τράπεζες και πολλές επιχειρήσεις εργάζονται οι μετακινήσεις είναι πολλές σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο καραντίνας. Γι’ αυτό εξετάζεται η πιθανότητα να αυξηθεί η τηλεργασία έτσι ώστε να μειωθούν κι άλλο οι εργαζόμενοι που πηγαινοέρχονται καθημερινά στις δουλειές τους.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση