HomeHL-GreeceΤηλεκπαίδευση: Χωρίς σοβαρά προβλήματα το σύστημα σήμερα

Τηλεκπαίδευση: Χωρίς σοβαρά προβλήματα το σύστημα σήμερα

Εχουν συνδεθεί 35.000 τμήματα, πάνω από 700.000 χρήστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πιο ομαλά από τις δυο προηγούμενες ημέρες λειτουργεί σήμερα η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για χιλιάδες σχολεία της χώρας.

Στο λογισμικό της τηλεκπαίδευσης, που αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τη Δευτέρα, έγιναν τεχνικές εργασίες, με συνέπεια χθες να βελτιωθεί σημαντικά η απόδοση της πλατφόρμας. Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, σήμερα, κατά την τρίτη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης, τα προβλήματα είναι ακόμα πιο περιορισμένα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, μέχρι τις 9:00 το πρωί της Τετάρτης είχαν συνδεθεί 35.000 τμήματα σχολείων, που αντιστοιχούν σε 700.000 χρήστες (μαθητές και εκπαιδευτικοί).

Γκίκα για τηλεκπαίδευση: Αν υπάρξει πρόβλημα έχουμε και άλλες επιλογές

Η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα υποστήριξε χθες ότι το σύστημα WEBEX της τηλεκπαίδευσης είχε δοκιμαστεί και λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα σε περιοχές που είχαν μπει νωρίτερα σε lockdown όπως η Πέλλα, ή στα σχολεία που είχαν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η κυρία Γκίκα επισήμανε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν άρχισαν να μπαίνουν στο ίδιο σύστημα και άλλες χώρες της Ευρώπης και αυτό ήταν κάτι που δε θα μπορούσε να έχει δοκιμάσει το υπουργείο Παιδείας. Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου πρόβλημα σημείωσε ότι «έχουμε και άλλες επιλογές, το υπουργείο είναι προετοιμασμένο σε κάθε περίπτωση.»

Νέες οδηγίες για την τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, ήδη από την Τρίτη είχαν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

Οι εργασίες αναβάθμισης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης συνεχίστηκαν χθες, μετά το πέρας των μαθημάτων. Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, αμέσως μετά ένα ποσοστό των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενημερώθηκε για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος απεστάλη εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα. Επίσης, η Γενική Γραμματεία υπογράμμισε την ανάγκη να συνδέονται στο σύστημα μόνo οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα, εξαιτίας της διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση