HomeHL-9Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο επιθεωρεί τις καταστροφές στο δήμο Χερσονήσου

Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο επιθεωρεί τις καταστροφές στο δήμο Χερσονήσου

Εικόνες και βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυβερνητικό κλιμάκιο πραγματοποιεί αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του δήμου Χερσονήσου μετά την χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Στο κλιμάκιο μετέχουν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Κραγιάννης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος ενώ την «ξενάγηση» πραγματοποιεί ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

«Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Ξεκινάμε άμεσα δουλειά σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ώρα να ξεκινήσουμε δουλειά και όχι να μιλήσουμε», ανέφερε κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο που έχει κυριολεκτικά διαλυθεί σε αρκετές περιοχές του δήμου.

https://www.youtube.com/watch?v=yclRNUBGzbk&feature=youtu.be&ab_channel=%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%99%CE%9F%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%A6%CE%95%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%97%CE%A3

Όπως ήδη έχει αναφέρει στο cretapost ο κ. Σέγκος: «Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι Γούβες, οι Γούρνες, η Ανάληψη και τα Μάλια. Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί τα οδικά δίκτυα, τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και πιθανότατα τα αποχετευτικά δίκτυα – καθώς είχαμε κάποια θέματα με τα αντλιοστάσια τα οποία ελπίζω να σώσουμε. Επίσης, έχουμε τεράστιες ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες, σπίτια και επιχειρήσεις, καθώς και εκατοντάδες αυτοκίνητα που καταστράφηκαν τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά».

kakokairia3

«Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί εντελώς στο Κουτουλουφάρι, στο κέντρο της Ανάληψης, στον παραλιακό των Γουβών καθώς και στα Μάλια. Όπως καταλαβαίνεται η καταγραφή από μόνη της απαιτεί κάποιες μέρες. Ωστόσο, μπορώ να σας πως ότι η πρώτη εκτίμηση όμως μιλάει για κάμποσα εκατομμύρια ευρώ. Έχουν διαλυθεί κυριολεκτικά αρκετά οδικά δίκτυα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος και επεσήμανε πως το μόνο ευτύχημα ήταν πως δεν θρηνήσαμε θύματα: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Το κύμα της κακοκαιρίας έφτασε σε πολλούς οικισμούς γύρω στις 7 με 7.30 το πρωί που ο κόσμος βρισκόταν σπίτι. Γι’ αυτό και θεωρώ δεν είχαμε θύματα».

Νωρίτερα είχε προηγηθεί σύσκεψη στην περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Σταύρου Αρναουτάκη και του αντιπεριφερειάρχη Ν. Συριγωνάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση