HomeΚΡΗΤΗΗ επόμενη ημέρα αποκαλύπτει εικόνες καταστροφής στο Ρέθυμνο

Η επόμενη ημέρα αποκαλύπτει εικόνες καταστροφής στο Ρέθυμνο

Δείτε τις φωτογραφίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εικόνες καταστροφής με τα προβλήματα να μην έχουν τέλος, αποκάλυψε η επόμενη ημέρα της κακοκαιρίας στο Νομό Ρεθύμνου.

Το αγροτικό οδικό δίκτυο κυρίως στους ορεινούς Δήμους του Νομού, σε Αμάρι και Μυλοπόταμο αλλά και τον Δήμο Αγίου Βασιλείου,  έχει καταστραφεί ενώ οι περισσότεροι δρόμοι παραμένουν ακόμη και απροπέλαστοι. Άρκετοί δρόμοι έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και όσοι παραμένουν ανοιχτοί έχουν γεμίσει με φερτά υλικά, με αποτέλεσμα τα συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας να καθαρίζουν διαρκώς. Σε κάθε περίπτωση  απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού αφού σημειώνονται διαρκείς οι καθιζήσεις.

Δέκα κλήσεις για αντλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Στη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου δέχτηκε δέκα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ προχώρησε και σε μια διάσωση, 32χρονης μητέρας με τα παιδιά της που κινδύνεψε στο δρόμο κινούμενη με το όχημά της στην περιοχή.

rethymno3

Ενδεικτικό ,της δύσκολης κατάστασης που κράτησε σε πλήρη κινητοποίηση τις υπηρεσίες και σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, ειναι πως πλέον ο πλήρης φάκελος με το φωτογραφικό υλικό έχει σταλεί απο την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, προς το αρμόδιο Υπουργείο και περιλαμβάνει το αίτημα , να κηρυχθεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σήμερα, το μεσημέρι, όπως τόνισε η κα Λιονή μιλώντας στον TEAM FM θα φτάσει στο Ρέθυμνο κυβερνητικό κλιμάκιο για την αποτίμηση των καταστροφών και αναμένεται να επισκεφτεί το Δήμο Μυλοποτάμου και περιοχές Νότια του Νομού, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι οι περιοχές που ‘χτυπήθηκαν» αλύπητα από το κύμα κακοκαιρίας και τον τεράστιο όγκο νερού που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση