HomeHL-9Έχουν διαλυθεί τα οδικά δίκτυα στη Χερσόνησο – Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ

Έχουν διαλυθεί τα οδικά δίκτυα στη Χερσόνησο – Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ

Γ. Σέγκος: Νέο αίτημα για κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταστροφική ήταν η κακοκαιρία που έπληξε χθες το δήμο Χερσονήσου που ήδη μετρά τις πληγές του.

Οι δρόμοι έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί ενώ αρκετές είναι και οι ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.

«Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι Γούβες, οι Γούρνες, η Ανάληψη και τα Μάλια. Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί τα οδικά δίκτυα, τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και πιθανότατα τα αποχετευτικά δίκτυα – καθώς είχαμε κάποια θέματα με τα αντλιοστάσια τα οποία ελπίζω να σώσουμε. Επίσης, έχουμε τεράστιες ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες, σπίτια και επιχειρήσεις, καθώς και εκατοντάδες αυτοκίνητα που καταστράφηκαν τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά», δήλωσε στο cretapost, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στα σημεία όπου το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

«Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί εντελώς στο Κουτουλουφάρι, στο κέντρο της Ανάληψης, στον παραλιακό των Γουβών καθώς και στα Μάλια. Όπως καταλαβαίνεται η καταγραφή από μόνη της απαιτεί κάποιες μέρες. Ωστόσο, μπορώ να σας πως ότι η πρώτη εκτίμηση όμως μιλάει για κάμποσα εκατομμύρια ευρώ. Έχουν διαλυθεί κυριολεκτικά αρκετά οδικά δίκτυα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος και επεσήμανε πως το μόνο ευτύχημα ήταν πως δεν θρηνήσαμε θύματα: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Το κύμα της κακοκαιρίας έφτασε σε πολλούς οικισμούς γύρω στις 7 με 7.30 το πρωί που ο κόσμος βρισκόταν σπίτι. Γι’ αυτό και θεωρώ δεν είχαμε θύματα».

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη για τις καταστροφές

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται σήμερα στην Κρήτη με αφορμή την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, με εντολή πρωθυπουργού το κυβερνητικό κλιμάκιο θα προχωρήσει σε επιθεώρηση των καταστροφών που υπέστη η περιοχή της Χερσονήσου από τα καιρικά φαινόμενα.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί και θα συζητηθούν όλα τα θέματα προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες αποκατάστασης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να γίνει μία πρώτη αυτοψία.

Πολύωρη αυτοψία από τον Σταύρο Αρναουτάκη

Αυτοψία πραγματοποίησε χθες το πρωί ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

«Ο περιφερειάρχης ήρθε το πρωί και κάθισε μέχρι και αργά το μεσημέρι. Γυρίσαμε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου και πήγαμε στις περιοχές όπου επλήγησαν περισσότερο», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σέγκος ο οποίος παράλληλα τόνισε πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατάθεση νέου αιτήματος για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από χθες το πρωί τα μηχανήματα του δήμου δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τα οδικά δίκτυα που δεν έχουν καταστραφεί.

«Όπου είχαμε φερτά υλικά τα μηχανήματα του δήμου δούλευαν μέχρι αργά το βράδυ και ξανάπιασαν δουλειά με το πρώτο φως της ημέρας», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σέγκος.

Κλειστά τα σχολεία – Προσοχή στις μετακινήσεις

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το δήμο Χερσονήσου σε μία προσπάθεια της δημοτικής αρχής να περιορίσει όσο το δυνατόν τις μετακινήσεις.

«Επιλέξαμε να κρατήσουμε σήμερα κλειστά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας προκειμένου να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις. Οι δημότες όλων των περιοχών, ακόμα και στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί τόσο, θα πρέπει σήμερα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Γιατί το οδόστρωμα λόγω της λάσπης και των φερτών υλικών το καθιστούν άκρως επικίνδυνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση