HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών

Ο Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών

Σημειώνεται ότι ο Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε κεντρικό τραπεζίτη τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατζί Αγκμπάλ, στη θέση του Μουράτ Ουισάλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Δεκτή έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την παραίτηση του γαμπρού του, Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε απόψε η τουρκική προεδρία.

«Κατόπιν αξιολόγησης του προέδρου μας, το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ να παραιτηθεί έγινε δεκτό», ανέφερε η ανακοίνωση. Ο Ερντογάν «θαυμάζει τις επιτυχίες» που είχε ο γαμπρός του κατά τη διετή θητεία του στο υπουργείο, πρόσθεσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ είχε δηλώσει ότι με βάση το προεδρικό σύστημα της Τουρκίας την ευθύνη για τον διορισμό και την απόλυση υπουργών έχει αποκλειστικά ο πρόεδρος της χώρας. «Οποιαδήποτε ανακοίνωση για το θέμα αυτό θα γίνει από τον πρόεδρό μας, αν το κρίνει σκόπιμο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε κεντρικό τραπεζίτη τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατζί Αγκμπάλ, στη θέση του Μουράτ Ουισάλ.

skai.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση