HomeΕΛΛΑΔΑΤο ΙΕΚ ΑΚΜΗ επίσημος εθνικός υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ επίσημος εθνικός υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Διαδικτυακή Ημερίδα για τις προκλήσεις της Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων πρόκειται να λάβει χώρα για 5η συνεχή χρονιά από τις 9-13 Νοεμβρίου 2020 και αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία επιδιώκει να καταστήσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) πιο ελκυστική, μέσα από έναν συνδυασμό εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα πάρουν μέρος στην εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν παραδείγματα αριστείας στην ΕΕΚ, καινοτόμων παιδαγωγικών πρακτικών, επιτυχημένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης που ενθαρρύνουν την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και επανεκπαίδευσης, καθώς και των βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης.

Η πανδημία του κορονοϊού χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μια ευκαιρία προκειμένου η ΕΕΚ να καταστεί πιο μοντέρνα, ελκυστική, ευέλικτη και ευπροσάρμοστη στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής και της πράσινης μετάβασης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων με την ιδιότητα του επίσημου εθνικού υποστηρικτή, το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 12:00 διαδικτυακή ημερίδα (live webinar) με αντικείμενο τις νέες προκλήσεις στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα.

Ένας ζωντανός διάλογος με καλεσμένους εκπροσώπους θεσμικών φορέων, στελέχη της αγοράς, καθηγητές και επιτυχημένα παραδείγματα αποφοίτων. Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, θα συμμετάσχουν:

  • Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού
  • Iωάννα Λυτρίβη, Διευθύνουσα Σύμβουλος Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)
  • Νίκος Γαβαλάκης, Senior Advisor,Tομέας Απασχόλησης & Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ
  • ΚαλλιόπηΚαραντεμοίρη, HR Director, Electra Hotels & Resorts
  • Νίκος Παπανδρέου, Νοσηλευτής, Νοσοκομείο «Σωτηρία»/Καθηγητής
  • ΒαγγέληςΡοδόπουλος, Αντιπρόεδρος ΙΕΚ ΑΚΜΗ
  • ΘανάσηςΝεοφώτιστος, Σκηνοθέτης
  • Όλγα Παπακυριακού, Πρέσβειρα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ελλάδας

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση-συζήτηση μέσω YouTube Live (το link θα ανακοινωθεί σύντομα στο site του ΙΕΚ ΑΚΜΗ). Η συμμετοχή στο webinar είναι ελεύθερη και απαιτείται δήλωση συμμετοχής εδώ https://bit.ly/3niRJ9F

mobile

Διαφήμιση
Διαφήμιση