HomeHL-SportsΟΦΗ Ολυμπιακός 0-2

ΟΦΗ Ολυμπιακός 0-2

Διπλό κορυφής στο «Γεντί Κουλέ» για τον Ολυμπιακό - Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως το έχει καθιερώσει φέτος «καθάρισε» στο β’ ημίχρονο… Ο Ολυμπιακός πέρασε νικητής την Κυριακή  από το «Γεντί Κουλέ» και με το 2-0 επί του ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1 ανέβηκε στην κορυφή και με συγκάτοικο τον Άρη στους 16 βαθμούς (από δύο παιχνίδια λιγότερα έχουν αμφότεροι).

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν σκόραραν στο α’ ημίχρονο για 11ο σερί παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη, είχαν όμως και πάλι τον τρόπο να πάρουν το τρίποντο, και σε μια δύσκολη έδρα μάλιστα, καθώς ήταν σοβαροί και αποφασιστικοί, ανεβάζοντας κι αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος.

Καμαρά, Βαλμπουενά και Χολέμπας ήταν οι καλύτεροι σε διάρκεια για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, θετικός ο Μπρούμα, βοήθησε και ο Φορτούνης ερχόμενος από τον πάγκο.

Από την πλευρά τους, οι Ηρακλειώτες ήταν μαχητικοί, στο πρώτο μισό της αναμέτρησης φάνηκαν απειλητικοί για την εστία του Σα και με τον Γιάννου να έχει δοκάρι, αλλά εν συνεχεία υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Σακόρ και Ουές το πάλεψαν περισσότερο, με την ομάδα του Γιώργου Σίμου να παραμένει με 6 βαθμούς στη 10η θέση.

Kυρίαρχος μετά το 30’…

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά από τα πρώτα λεπτά και πίεζαν ψηλά την άμυνα των γηπεδούχων, που ήταν εκείνοι πάντως που άγγιξαν το 1-0, με τον Γιάννου να σημαδεύει το δοκάρι στο 13’.

Στο 29’ ο διαιτητής Παπαδόπουλος υπέδειξε πέναλτι για τον ΟΦΗ σε σπρώξιμο του Χολέμπας στον Γιάννου, ωστόσο ο φορ των Κρητικών ήταν σε θέση οφσάιντ όπως αποδείχθηκε με τη συνδρομή του VAR, με τους «ερυθρόλευκους» από εκεί και πέρα να παίρνουν καθαρά το πάνω χέρι στον αγώνα.

Ο Μπρούμα στο 42’ ισοφάρισε τα δοκάρια στην αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει εξαιρετικά στο β’ ημίχρονο και με τον Χασάν στο 53’ να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά, κάνοντας απλούστερα τα πράγματα για τους πρωταθλητές.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν κανένα τρόπο να αντιδράσουν και το «κλείδωμα» του πρώτου φετινού διπλού των Πειραιωτών ήρθε με το γκολ του Μασούρα στο 80’.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» πάνε ήρεμοι στη διακοπή του πρωταθλήματος κι ενώ έρχονται απανωτά δύσκολα παιχνίδια κατόπιν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδόπουλος του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς από τον ίδιο Σύνδεσμο τους Νικολαΐδη και Δημητριάδη. Διαιτητής VAR ήταν ο Σκουλάς του Συνδέσμου Θεσσαλίας και βοηθός ο Μωυσιάδης του Συνδέσμου Ηπείρου.

Κίτρινες: 21’ Σελίμοβιτς, 40’ Σακόρ, 75’ Μεγιάδo – 44’ Σεμέδο, 79’ Πέπε.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Λυμπεράκης, Μεγιάδο (87’ Νέιρα), Σακόρ, Μπαλογιάννης (61’ Ντε Γκούζμαν), Στάρτζεον, Γιάννου (61’ Γκαργκαλατζίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο, Σισέ, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα (69’ Πέπε), Μασούρας (83’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (77’ Φορτούνης), Χασάν (83’ Ελ Αραμπί).

Διαφήμιση
Διαφήμιση