HomeHL-WorldSpiegel: Ο Μπάιντεν ξαναβάζει το κεφάλι στο Άγαλμα της Ελευθερίας

Spiegel: Ο Μπάιντεν ξαναβάζει το κεφάλι στο Άγαλμα της Ελευθερίας

Το σκίτσο που θυμίζει αντίστοιχο με τον Τραμπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές είναι σήμερα σε όλα τα πρωτοσέλιδα και τα περιοδικά του κόσμου.

Πολλοί είχαν απλά μια φωτογραφία του, όμως άλλοι, όπως το Der Spiegel είχαν μία έμπνευση που ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα του πόσο υποστηρίζει η Γερμανία την εκλογή του Δημοκρατικού υποψηφίου.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου 2017, μέρες μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, το Der Spiegel είχε προκαλέσει αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια φιλοξενώντας στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον μεγιστάνα Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ως τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει το Αγαλμα της Ελευθερίας κρατώντας ένα ματωμένο μαχαίρι στο ένα του χέρι και το κεφάλι του αγάλματος που αιμορραγεί στο άλλο.

trump-skitso-der-spiegel

To επίμαχο σκίτσο του 2017

Στην τελευταία ψηφιακή του έκδοση, μετά την νίκη του Τζο Μπάιντεν, το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό φιλοξένησε σκίτσο του ίδιου δημιουργού, αυτή τη φορά να δείχνει τον Δημοκρατικό νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να βάζει πίσω στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας. Με λεζάντα: «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», το χαρακτηριστικό σλόγκαν του Τραμπ.

der-spiegel-skitso-1

«Το νέο μου σκίτσο στο εξώφυλλο του Der Spiegel, το Άγαλμα της Ελευθερίας επέστρεψε με όλα του τα κομμάτια ενωμένα», έγραψε σε tweet του ο σκιτσογράφος, Εντέλ Ροντρίγκεζ, Κουβανός, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1980 ως πολιτικός πρόσφυγας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση