HomeΚΡΗΤΗΕνεργός και στο lockdown ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων

Ενεργός και στο lockdown ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά το lockdown ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων του Ηρακλείου θα παραμείνει ιδιαίτερα ενεργός και δίπλα σε κάθε γυναίκα και οικογένεια που έχει ανάγκη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν.Ηρακλείου» παρακολουθεί συνεχώς την επικαιρότητα και βρίσκει καθημερινά νέους τρόπους ανταπόκρισης, με γνώμονα τις ανάγκες των καιρών, διασφαλίζοντας πάντοτε το βέλτιστο στην παροχή των υπηρεσιών και την προάσπιση των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης όλων των κοινωνικών ομάδων. Στις δύσκολες και αχαρτογράφητες συνθήκες που σήμερα βιώνουμε, μετά την επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την επιβολή του 2ου Γενικευμένου Lockdown και λαμβάνοντας υπόψιν τις  συμβουλές και προτροπές για παραμονή στο σπίτι ώστε να είμαστε ασφαλείς και προστατευμένοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Ο φορέας μας θα παραμείνει ιδιαίτερα ενεργός και δίπλα στην κάθε γυναίκα και οικογένεια που έχουν ανάγκη, αναζητώντας βοήθεια και υποστήριξη.

Η εμπειρία από τις ημέρες της πρώτης καραντίνας μας έδειξε, ότι μεγάλος αριθμός γυναικών βρίσκεται σε πίεση άγχος και κίνδυνο, με τα περιστατικά κακοποίησης να πληθαίνουν ενώ η παραμονή στο σπίτι μοιάζει με εφιάλτη. Η ασφάλεια και η προστασία της οικογενειακής εστίας, φαίνεται να αντικαθίσταται από συνεχείς διαπληκτισμούς, φωνές, τσακωμούς, και εντάσεις

Δυστυχώς, η πρώτη καραντίνα για πολλές γυναίκες πέρασε με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να παραμονεύει μέσα στο σπίτι αφού κάθε κίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για ένα νέο κακοποιητικό επεισόδιο. Οι Γραμμές του Συνδέσμου μας, κατά την περίοδο αυτή δέχτηκαν πληθώρα τηλεφωνημάτων από γυναίκες που αρκετές φορές αναζητούσαν απλά και μόνο ένα ενεργητικό «αυτί»  να τις ακούσει. Πολλές, ήταν και οι περιπτώσεις που χρειάστηκε άμεση επικοινωνία με τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες σε περιστατικά κατεπείγουσας παρέμβασης. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι ενέργειες και η ανταπόκρισή μας ήταν άμεση, όπως και άμεση θα είναι η παρουσία μας και η συμβολή μας σε κάθε περιστατικό που θα αιτηθεί της βοήθειάς μας…

Για το Φορέα μας, πρωταρχικός και επιδιωκόμενος σκοπός είναι η προστασία των γυναικών που αναζητούν καταφύγιο και βοήθεια…

Για το Φορέα μας, η παροχή υπηρεσιών είναι καθήκον, υποχρέωση & αυτοσκοπός…

Για το Φορέα  μας, όσες αλλαγές και να επέλθουν στην καθημερινότητά, τίποτα δεν θα καταστεί ικανό να μας αποτρέψει από την ετοιμότητα, την αφοσίωσή και το διαρκή αγώνα μας, στο δύσκολο έργο που επιτελούμε.

Ο Σύνδεσμος μας συνεχίζει & πάντοτε θα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ΔΩΡΕΑΝ σε 24ωρη βάση (ΓΡΑΜΜΗ SOS: 801.11.16000 (μόνο από σταθερά), 2810-242121 & 6974301011).

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας είναι :

–           Μέσω της σελίδα μας στο facebook: Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν.Ηρακλείου,

–           Μέσω email: [email protected]

–           Μέσω skype.

…γιατί το #menoumespiti  πρέπει να συνοδεύεται άρρηκτα με το «Μένουμε σπίτι με ασφάλεια»!!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση