HomeHL-9Νταραβέρι… ναρκωτικών έξω από γυμνάσιο – Τι είπαν οι δύο μαθητές

Νταραβέρι… ναρκωτικών έξω από γυμνάσιο – Τι είπαν οι δύο μαθητές

Ψάχνουν να βρουν τους προμηθευτές οι αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι φόβοι και οι ανησυχίες καθηγητών και γονέων για διακίνηση ναρκωτικών στα σχολεία επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

Με τον εντοπισμό δύο μικρών παιδιών μέσα στο σχολείο τους και μάλιστα τη στιγμή της αγοραπωλησίας! Το περιστατικό που έχει προβληματίσει τη σχολική κοινότητα έγινε προχθές σε γυμνάσιο του Ηρακλείου, όπου φοιτούν οι δύο 13χρονοι μαθητές της Α γυμνασίου.

Οι δύο ανήλικοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, συναντήθηκαν στην αυλή του γυμνασίου την ώρα του διαλείμματος. Ο ένας προμήθευσε τον άλλο με μικροποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ποσότητα ήταν πολύ μικρή, 0,08 γραμμάρια.

Μάλιστα, το παιδί που πήρε την ποσότητα της κάνναβης έδωσε στον συμμαθητή του πέντε ευρώ.

Το όλο σκηνικό είδαν καθηγητές, οι οποίοι από παλιά είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα. Οι δύο 13χρονοι οδηγήθηκαν στο γραφείο του διευθυντή, όπου παρέδωσαν και τα ναρκωτικά και αποκάλυψαν την αλήθεια.

Αμέσως ο μηχανισμός του σχολείου ενεργοποιήθηκε, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Β’/θμια Εκπαίδευσης, ο εισαγγελέας ανηλίκων και φυσικά η αστυνομία.

Όλα έγιναν με διακριτικό τρόπο και τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους στο Αστυνομικό Μέγαρο, είπαν ότι κατάλαβαν το λάθος τους και τόνισαν ότι ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν.

Τα παιδιά ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς για το πώς έφτασαν στην κατοχή τους τα ναρκωτικά. Ο ένας εκ των δύο ανήλικων αποκάλυψε αυτό που γνωρίζουν όλοι ότι συμβαίνει έξω από σχολεία της πόλης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα παιδί μίλησε για τους «προμηθευτές» που προσεγγίζουν μαθητές έξω από το σχολικό τους συγκρότημα. Φέρεται να είπε ότι υπάρχουν άτομα που υπόσχονται στα παιδιά γρήγορο κι εύκολο κέρδος. Μάλιστα, οι διακινητές αυτοί εμφανίζονται και απειλητικοί εάν κάποιο από τα παιδιά που προσεγγίσουν δεν συμφωνήσει μαζί τους.

Καθηγητές από το συγκεκριμένο σχολείο μάς είπαν ότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές, όμως δυστυχώς παρά τα μετρα που κατά καιρούς λαμβάνονται δεν υπάρχει λύση.

Εφημερίδα «Πατρίς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση