HomeHL-9Κορωνοϊός: 18χρονη φοιτήτρια στο νοσοκομείο – Έξι άτομα σε ΜΕΘ στην Κρήτη

Κορωνοϊός: 18χρονη φοιτήτρια στο νοσοκομείο – Έξι άτομα σε ΜΕΘ στην Κρήτη

Πόσες ΜΕΘ διαθέτει το νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία 18χρονη είναι η νεότερη, ηλικιακά, εισαγωγή σε μονάδα covid-19 σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για μία φοιτήτρια που πριν λίγες ημέρες διαγνώστηκε θετική στον ιό ενώ επειδή επιδεινώθηκε η κατάστασή της μεταφέρθηκε στη ειδική μονάδα covid-19 στο Διαλυνάκειο νοσοκομείο της Νεάπολης όπου και νοσηλεύεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ώρα δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας της ωστόσο οι γιατροί την παρακολουθούν.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης – 6 άτομα στις ΜΕΘ

Σε καλύτερη κατάσταση, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα, φαίνεται ότι είναι η Κρήτη ως προς τα κρούσματα και τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, έξι άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού ενώ 14 ακόμα έχουν εισαχθεί στις ειδικές μονάδες covid-19.

Οι περισσότερες εισαγωγές σε ΜΕΘ είναι στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύονται τρία συνολικά άτομα και συγκεκριμένα: ένας 65χρονος και ένας 79χρονος που βρίσκονται στην Εντατική εδώ και αρκετές ημέρες ενώ η τελευταία εισαγωγή έγινε στις 4 Νοεμβρίου και αφορά μία 51χρονη.

Στις ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου έχουν εισαχθεί δύο άτομα, ένας 82χρονος κι ένας 77χρονος ενώ τέλος στα Χανιά παραμένει στην εντατική ο 42χρονος.

Η εικόνα στις μονάδες covid-19

14 άτομα νοσηλεύονται στις μονάδες covid-19 των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης.

Πρόκειται για 9 στο ΠΑΓΝΗ (μία γυναίκα 93 χρόνων και οκτώ άνδρες από 50 έως 79 χρόνων) δύο στο Βενιζέλειο (μία 58χρονη κι ένας 73χρονος), ένας 65χρονος στην Ιεράπετρα, μία 57χρονη που χθες εισήχθη στο Ρέθυμνο και μία 18χρονη στη Νεάπολη.

Πόσες ΜΕΘ έχει συνολικά η Κρήτη

Πολύ λόγος γίνεται τελευταία για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας δεν έχουν πιεστεί ακόμα.

Μάλιστα, από τις 14 ενεργές κλίνες ΜΕΘ στην Κρήτη είναι κατειλημμένες οι έξι. Βέβαια πρόκειται για έναν αριθμό που μέσα σε λίγες ώρες μπορεί ν’ αλλάξει γι’ αυτό, και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μέσα σε μία ώρα οι κλίνες ΜΕΘ του νησιού μπορούν να γίνουν 26 ενώ μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να γίνουν 55, ανάλογα πάντα με τον στρατηγικό σχεδιασμό αλλά και τις απαραίτητες μετατροπές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση