HomeCity GuideΗ παράσταση «Ανωνύμων Πάθη» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η παράσταση «Ανωνύμων Πάθη» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την μουσικοθεατρική παράσταση «ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΑΘΗ» από το θέατρο ΟΜΜΑ Στούντιο, συνεχίζονται την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Art & Culture.
Η παράσταση είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία, από το βιβλίο «Οι Καπελιέρες» (1987) του Ηρακλειώτη συγγραφέα Κώστα Αρβανιτάκη.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 21.15 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/EmU1Bav199o

Λίγα λόγια για το έργο:
Μια ιστορία γεμάτη μνήμες και μυρωδιές του παρελθόντος, που βασίζεται στη ζωή της Βηθλεέμ Παπουδάκη η οποία έζησε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις αρχές του 20ου αιώνα. Μέσα από τη ζωντανή μουσική του Γιώργου Ζαχαριουδάκη και τραγούδια που ερμηνεύει η Μαρία Λούκα, ο θεατής βιώνει όλη την νεότερη ιστορία της Κρήτης ,αλλά και της προσφυγιάς, ταξιδεύοντας με παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, Σμυρνέικα αλλά και σύγχρονα έντεχνα τραγούδια.
Κατά την διάρκεια της παράστασης ακούγονται «ζωντανά» 20 τραγούδια. Η μουσική και οι στίχοι «αφηγούνται» τη ζωή της Βηθλεέμ Παπουδάκη που τη «ζωντανεύει» επί σκηνής η ηθοποιός Ειρήνη Κουτσάκη, μαζί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη της παράστασης Αντώνη Διαμαντή. Οι συντελεστές αφηγούνται τα βάσανα της κυρίας Βηθλεέμ, μέσα από έναν αφτιασίδωτο λόγο όπως αυτός έχει καταγραφεί από τον Κώστα Αρβανιτάκη.
Οι θεατές είναι προσκαλεσμένοι σε μια βεγγέρα και κατά τη διάρκεια της μουσικοθεατρικής παράστασης δέχονται τα κεράσματα, τις συνταγές και τα «καλούδια» της Κας Βηθλεέμ , -ξακουστή στην εποχή της για τα τραπεζώματα που έκανε στα καλύτερα σπίτια του Ηρακλείου και στην αστική κοινωνία της εποχής, όταν την καλούσαν να διευθύνει τη γιορτή.
* Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβρη του 2020 στην Πειραματική Σκηνή του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου κατά την διάρκεια των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων λόγω του Κορωνοίου που ίσχυαν εκείνη την περίοδο.

Συντελεστές:
Θεατρική Διασκευή, Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής .
Παίζουν: Ειρήνη Κουτσάκη (Βηθλεέμ Παπουδάκη), Αντώνης Διαμαντής (Χρήστος Αμπατζίδης), Μαρία Λούκα (Κα Παρασκευή)
Όργανα – Τραγούδι: Γιώργος Ζαχαριουδάκης (Πιάνο, Σαζολάουτο, Κρητική Λύρα, Καλαμένιος Πλαγίαυλος, Φλάουτο, Άσκαυλος)
Μαρία Λούκα: Φωνή, Μπεντίρ (Frame Drum), Bodhrán (Ιρλανδέζικο Κρουστό)
Επισκέπτες στην παράσταση: Αφροδίτη Βουραξάκη Αρβανιτάκη, Ναταλία Αρβανιτάκη, Μυρτώ Παπαδοπούλου και Τάσος Κουρεπίνης.
Τηλεοπτική λήψη/Μοντάζ: Λευτέρης Τσίτας
Ηχοληψία, επεξεργασία ήχου: Γιάννης Πρακτικάκης.
Φωτισμοί: Δημήτρης Χατζάκης
Επεξεργασία -Μίξη Τραγουδιών: Νίκος Κεφαλογιάννης.
Μοντάζ-Επεξεργασία: MOMENTUS videography.
Τηλεοπτική Σκηνοθεσία: Λευτέρης Τσίτας.
Παραγωγή: Θέατρο Όμμα Στούντιο

Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2020 και θα προβληθεί στη Ζώνη: «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» του πολιτιστικού καναλιού του Δήμου Ηρακλείου.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=Uilv7NaqNLk&feature=youtu.be

Διαφήμιση
Διαφήμιση