HomeΚΡΗΤΗΠολάκης για Τσιόδρα και λοιμωξιολόγους: Λένε αρλούμπες!

Πολάκης για Τσιόδρα και λοιμωξιολόγους: Λένε αρλούμπες!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρο τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «επιστημονικές αρλούμπες» έκανε λόγο στην τοποθέτηση του στη Βουλή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, χαρακτηριζόταν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής «όργανα πολιτικής προπαγάνδας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρο τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ έκανε λόγο για μια επιτροπή που υποκύπτει «σε πολιτικά παιχνίδια», καθώς δέχθηκαν -όπως υποστήριξε- να διαφοροποιήσουν τις εισηγήσεις τους σε τουλάχιστον τρία κρίσιμα ζητήματα, δηλαδή στο άνοιγμα σχολείων, τουρισμού και γηπέδων.

«Να ρωτήσω τον φίλτατο Σωτήρη. Τον Τσιόδρα εννοώ. Ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την άποψή της σε τρία θέματα; Στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων; Η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις. Εγώ δεν λέω ότι έχει πολιτική ευθύνη μια επιτροπή. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες. Λένε και επιμένουν στις απόψεις τους. Είναι ισχυρή η  καταγγελία που κάνω. Έφυγαν άτομα από την επιτροπή γιατί δεν άντεξαν αυτές τις παρεμβάσεις» είπε ο Παύλος Πολάκης.

Λίγο αργότερα, σχολιάζοντας την σημερινή συνέντευξη τύπου, ανέφερε: «Τι είναι αυτό που ακούσαμε σήμερα; Ότι τα μικρά παιδία δεν κολλάνε. Τι επιστημονικές μπούρδες είναι αυτές κ. Σωτήρη μου; Δεν μπορώ να βλέπω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της πολιτικής προπαγάνδας. Δεν θα δουλευόμαστε εδώ μέσα με επιστημονικές αρλούμπες».

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση