HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας φέρεται να παραβίασε το lockdown

Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας φέρεται να παραβίασε το lockdown

Δεν σχολιάζει το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων από τον γαλλικό Τύπο καθώς φαίνεται πως παραβίασε το lockdown, βάσει των οποίων οι πολίτες μπορούν να βγουν έξω για να ασκηθούν σε απόσταση έως ενός χιλιομέτρου από τα σπίτια τους.

Η εφημερίδα «La Voix du Nord» και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Νταρμανέν πήγε για τζόκινγκ με τους σωματοφύλακές του την Κυριακή κατά μήκος του καναλιού Ρουμπέ, διανύοντας απόσταση άνω του 1 χιλιομέτρου μακριά από το σπίτι του στο Τουρκουάν, στη βόρεια Γαλλία.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά;»

Ο νόμος προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 135 ευρώ για όσους παραβιάζουν τον εν λόγω κανονισμό. «Δύο μέτρα και δύο σταθμά;», σχολίασε η «La Voix du Nord».

«Οι απαγορεύσεις είναι για τους πάμπτωχους και μίζερους θνητούς, οι Ολύμπιοι θεοί πάνω από εμάς αποτελούν εξαίρεση», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. «Ο νόμος δεν εφαρμόζεται στους μαρκησίους», αναφέρει άλλο tweet.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ είπε ότι εάν ο Νταρμανέν «προσάρμοσε» τον κανονισμό, αυτό θα έγινε για λόγους ασφαλείας. «Ο υπουργός Εσωτερικών, όπως όλοι οι υπουργοί, φυσικά και σέβονται τους κανόνες. Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας συχνά ζητούν την προσαρμογή αυτών των κανονισμών», επισήμανε.

Δεν σχολιάζει το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών απέφυγε να σχολιάσει σχετικά, όμως αναφέρθηκε σε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών, που επικαλέστηκε η εφημερίδα «La Voix du Nord», η οποία έλεγε πως το τζόκινγκ στο κέντρο της πόλης θα εξέθετε τον υπουργό σε κινδύνους ασφαλείας και ότι η διαδρομή από την περιοχή του καναλιού ήταν ασφαλέστερη

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση