HomeΚΡΗΤΗΟι ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου στο Συλλαλητήριο της 10ης Νοεμβρίου

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου στο Συλλαλητήριο της 10ης Νοεμβρίου

Στο Εργατικό Κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ομόφωνη απόφαση το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου συμμετέχει στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Τουρισμού για προκήρυξη 24ωρης απεργίας για εκείνη την ημέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά την απόφαση της Ομοσπονδίαs Επισιτισμού- Τουρισμού για  προκήρυξη 24ωρης απεργίας στον κλάδο  του επισιτισμού –τουρισμού στις 10 Νοεμβρίου ,το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου με ομόφωνη απόφαση του συμμετέχει και προγραμματίζει Συλλαλητήριο – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 5.00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση παρατείνει την αβεβαιότητα και την αγωνία των εργαζομένων του κλάδου ,αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει νομοθετήσει  τις ρυθμίσεις για τις μονομερής δηλώσεις των εργαζομένων και ταυτόχρονα επικαλείται  την πανδημία και τα πρωτόκολλα,και εξαπολύει  νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα  και τον συνδικαλιστικό Νόμο.

Τονίζουμε δε για πολλοστή φορά , το  ότι  σεβόμαστε τα μέτρα προστασίας  για την εξάπλωση της πανδημίας σε καμία περίπτωση μην το εκλάβετε αδυναμία.

Η ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Γι αυτό όλοι στους δρόμους.

ΖΗΤΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1.Τη δυνατότητα μονομερούς δήλωσης αναστολής σύμβασης εργαζομένων για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο.

2.Εγγυημένο εισόδημα –επίδομα της τάξεως του επιδόματος του ειδικού σκοπού προσαυξημένο κατά 10% ανα ασφαλιζόμενο μέλος ,χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων.

3.Υπογραφή ΣΣΕ και την υποχρεωτική εφαρμογή της.

4.Καταβολή Δώρου Χριστουγέννων ,άδειας και επίδομα αδείας με βάση τον ονομαστικό  μισθό μας.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση