HomeΚΡΗΤΗΠρόσκληση παρακολούθησης online ομιλίας από τη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

Πρόσκληση παρακολούθησης online ομιλίας από τη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

“Απόπειρες ανατροπής της δημοκρατίας: από το παράδειγμα της κλασικής Αθήνας στη δίκη της Χρυσής Αυγής”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την εμβληματική δίκη και καταδίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινάμε στη Στέγη με εισηγήτρια τη Δρ. Μυρτώ Αλούμπη (Ερευνήτρια-Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ), τον κύκλο διαδικτυακών ομιλιών για την κλασική Αθήνα εστιάζοντας στις δυο ανατροπές της δημοκρατίας που έλαβαν χώρα στα τέλη του 5ου αιώνα π. Χ.

Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά αυτών των σύντομων πραξικοπημάτων; Πώς αντιμετωπίστηκαν οι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι όταν η δημοκρατία αποκαταστάθηκε; Και πώς χαράχθηκαν στην συλλογική και ατομική μνήμη αυτά τα γεγονότα;

Εστιάζοντας σε δίκες που αφορούν εμπλεκόμενους στα γεγονότα, θα αναλύσουμε καταπατήσεις και ιδεολογικά προσχήματα που μετέρχονται οι αντιδημοκρατικές ιδεολογίες και πρακτικές της εποχής.

Αντλώντας στη συνέχεια από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, θα δούμε επίσης κάποιες πιθανές συγκλίσεις αλλά και ειδοποιούς διαφορές ως προς την αποτίμηση των γεγονότων στις δυο κοινωνίες, την αρχαία Αθήνα και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία με live streaming στη σελίδα μας «Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος» στο Facebook, στο κανάλι μας στο YouTube “ Stegi Vitsentzos Kornaros ” (https://www.youtube.com/…/UClrAK7Y6H…/featured…) ή στην πλατφόρμα Zoom κατεβάζοντας την εφαρμογή και ακολουθώντας το σύνδεσμο https://zoom.us/j/94029800462

Διαφήμιση
Διαφήμιση