HomeCity GuideMetropolitan Opera στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Metropolitan Opera στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την προβολή μιας από τις πιο δημοφιλείς όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, την επική “Turandot” του Giacomo Puccini σε σκηνοθεσία Franco Zeffirelli, το ΠΣΚΗ ξεκινάει τις μεταδόσεις από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, με τη συνεργασία του Ομίλου Αντέννα.

Στην τελευταία και ανολοκλήρωτη όπερα του Ιταλού συνθέτη, παρουσιάζεται η ιστορία της πριγκίπισσας της αρχαίας Κίνας Turandot, η οποία, φοβούμενη τον γάμο αποτρέπει κάθε επίδοξο εραστή, θέτοντάς του τρία ερωτήματα: εάν αυτά απαντηθούν σωστά, θα επέλθει ο γάμος, εάν όχι, ο θάνατος. Μεταξύ των διαφόρων μνηστήρων που αντιμετωπίζουν τους γρίφους της Turandot, βρίσκεται ο Τάταρος πρίγκιπας Calàf, ο οποίος με την υπομονή και τον ειλικρινή έρωτά του για την πριγκίπισσα, κατορθώνει να απαντήσει σωστά σε όλους τους γρίφους της Turandot κι έτσι, ο έρωτας «κατακτά» την αυτοκρατορική αυλή της Κίνας.

Η ταυτότητα της παράστασης

Turandot, Giacomo Puccini | Όπερα σε τρεις πράξεις (La Scala, Μιλάνο, 1926).

Κύκλος | Λυρικό και μουσικό θέατρο

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020
Ώρα έναρξης: 20:00. Ώρα προσέλευσης, 40’ πριν την έναρξη. Διάρκεια 3 ώρες.

Διευθύνει ο μουσικός διευθυντής της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, Yannick Nézet-Séguin

Σκηνοθεσία, σκηνικά: Franco Zeffirelli
Κοστούμια: Anna Anni, Dada Saligeri
Φωτιστικός σχεδιασμός: Gil Wechsler
Χορογραφίες: Chiang Ching
Turandot: Christine Goerke
Liù: Eleonora Buratto
Calàf: Yusif Eyvazov
Timur: James Morris

Ορχήστρα της ΜΕΤ
Μουσική διεύθυνση: Yannick Nézet-Séguin

Μαγνητοσκοπημένη παράσταση της ΜΕΤ της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντέννα.

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά από τη διεύθυνση: https://bit.ly/3oQykyg.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων λόγω τήρησης ορίου πληρότητας 50% στην αίθουσα, για την αποφυγή συγχρωτισμού. Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων εφαρμόζονται απαρεγκλίτως όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα: Απολυμάνσεις πριν και μετά από κάθε εκδήλωση σε όλους τους χώρους, τήρηση αποστάσεων, θερμομέτρηση κοινού, καταγραφή στοιχείων και χρήση αντισηπτικού χεριών κατά την είσοδο, χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων. Με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνουμε εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, ψυχαγωγούμαστε, διασκεδάζουμε και μένουμε ασφαλείς!

Διαφήμιση
Διαφήμιση