HomeHL1-CultureΜενδώνη: «Η Ελλάδα δεν δέχεται κανένα μουσείο ως κάτοχο και νομέα των γλυπτών του Παρθενώνα»

Μενδώνη: «Η Ελλάδα δεν δέχεται κανένα μουσείο ως κάτοχο και νομέα των γλυπτών του Παρθενώνα»

Τι είπε για το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το υπουργείο Πολιτισμού έχει εκπονήσει σχέδιο για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Ξέρουμε να εκμεταλλευόμαστε το μομέντουμ εκεί που υπάρχει. Η Ελλάδα δεν δέχεται κανένα μουσείο, ούτε το Βρετανικό ως κάτοχο και νομέα των γλυπτών γιατί αποτελούν προϊόν κλοπής».

Με τα λόγια αυτά η υπουργός Πολιτισμού Λία Μενδώνη απάντησε από το βήμα της Βουλής στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η υπουργός, κάλεσε επίσης την αντιπολίτευση να κάνει υπομονή μέχρι την Παρασκευή όπου και το ΣτΕ θα αποφασίσει για το μέλλον των αρχαιοτήτων του Μετρό Θεσσαλονίκης. «Κοντός ψαλμός αλληλούια!», είπε και πρόσθεσε: «ας αφήσουμε τους δικαστές να δικάσουν, εδώ μέσα δεν θα το κάνουμε».

Η κ. Μενδώνη κατηγόρησε ακόμα την αντιπολίτευση πως επιχειρεί να πείσει τους ανθρώπους του πολιτισμού πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς. «Ακούμε ότι διαλέξαμε να συναντηθούμε με προσωπικότητες. Είναι Fake news! Δεν θα δείτε πλάνο με καμία προσωπικότητα του χώρου, ούτε ένα πλάνο γιατί απλά δεν υπήρξαν πλάνα! Είναι καθήκον κάθε υπουργού να μιλώ και συνομιλώ με σωματεία. Το ίδιο καθήκον μου όμως είναι να μιλώ και με μεμονωμένους καλλιτέχνες», είπε.

Νωρίτερα η αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση κατά της υπουργού με τον Π. Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ να την εγκαλεί πως: «Mετακυλήετε την ευθύνη στον καθένα, αλλά τις δικές σας ευθύνες προσπαθείτε να τις σκεπάσετε! Οδηγείτε τη χώρα, σε απέραντο πολιτιστικό νεκροταφείο με την υπογραφή σας».

«Για τους κλάδους του πολιτισμού υπάρχει μούδιασμα και απορία για το πως θα τα καταφέρουν. Καταθέσαμε προτάσεις για τον πολιτισμό και ζητάμε να τις κάνει δεκτές η κυβέρνηση», είπε ο Δ. Κωνσταντόπουλος του ΚΙΝΑΛ με τον Γ. Δελλή του ΚΚΕ να επισημαίνει: «ενώνουμε τη φωνή μας με τους ανθρώπους του πολιτισμού. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει στα προβλήματά της, να αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους και όχι μερικούς όπως συμβαίνει και να έχουν όλοι το εισόδημα για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της ζωής».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση