HomeΚΡΗΤΗΣτην προμήθεια “Rapid test” προχωρεί  ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Στην προμήθεια “Rapid test” προχωρεί  ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Tι αναφέρει o Δήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες ,

Η χώρα μπαίνει σε μια δύσκολη φάση διαχείρισης της πανδημίας , με το δεύτερο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη .

Η Κρήτη , το Λασίθι και ο Δήμος Αγίου Νικολάου πέρασαν το πρώτο κύμα με επιτυχία . Οι δομές υγείας με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αλλά και οι πολίτες έδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης, οι μεν λειτουργοί υγείας με την επιστημονική τους επάρκεια και οι πολίτες με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας .

Πρέπει όμως η προσπάθεια να συνεχιστεί γιατί είναι δυστυχώς πολύ εύκολο ότι χτίστηκε με τόσες προσπάθειες και κόστος – κοινωνικό και οικονομικό – να χαθεί . Μην ξεχνάμε ότι η συμπρωτεύουσα, πριν 15 μέρες, είχε ελάχιστα -για το μέγεθός της- κρούσματα και σήμερα οδηγείται σε  lock down .

Αυτό που πετύχαμε, αν καταφέρουμε και το διατηρήσουμε, αποτελεί το καλύτερο διαβατήριό μας για την επόμενη τουριστική περίοδο , ώστε να επανέλθουμε σιγά σιγά στην κανονικότητά  . Χρειάζεται  προσπάθεια: ατομική και συλλογική !

Η δημοτική αρχή στην προσπάθειά της για να συμβάλει στην διατήρηση της σημερινής καλής εικόνας, εκτός των όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα προχωρήσει στην προμήθεια ικανού αριθμού Rapid Test ειδικά αυτή την περίοδο που λόγω των γενικών περιορισμών θα επιστρέψουν οι φοιτητές μας από περιοχές με υψηλό υιικό φορτίο άρα απαιτείται περισσότερο έλεγχος και ενημέρωση .

Σε συνεργασία με την κ. Αθηνά Καρπούζη (Αναπληρώτρια Συντονίστρια Τομέα ΠΦΥ Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου(ΤοΠΦΥ), Επόπτρια Κινητών Ομάδων Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) Νομού Λασιθίου και τον κ. Ν. Μουδατσάκη (Γενικό Συντονιστή covid 19 για το Ν. Λασιθίου) διαμορφώνεται πρόγραμμα για την υλοποίηση των τεστ , σε πρώτη φάση για τα παιδιά μας, και σε δεύτερη φάση για ομάδες που θα υποδειχθούν ή τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλο τον Δήμο .

Στο εξής στο τηλέφωνο : 28413-40109 και συγκεκριμένα στην κ. Ραχήλ Παπαδοπούλου,θα δίνονταιτα στοιχεία του φοιτητή ή της φοιτήτριας (Ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ , Σχολή φοίτησης, και τηλέφωνο) για να κανονισθούν τα ραντεβού με το αρμόδιο κλιμάκιο που θα κάνει τα διενεργεί .

Τα τεστ θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 5/11/2020 . Την ημέρα αυτή, θα γίνονται στο ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου ( Γιαμπουδάκη 5) την Κυριακή 8/11 και στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και την ερχόμενη Τετάρτη 11/11 στο ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου.

Ζητούμε την συνδρομή τόσο των φοιτητών, όσο και των οικογενειών τους, έως ότου οργανωθεί σε συνεργασία με τις δομές υγείας το σύστημα υλοποίησης των test να παραμείνουν στις οικίες τους τουλάχιστον για δύο 24 ωρα.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση