HomeHL-GreeceΓιάννης Βρούτσης: Σε 119.568 ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις

Γιάννης Βρούτσης: Σε 119.568 ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε πως κάθε μήνα θα δίνεται στη δημοσιότητα έκθεση ληξιπρόθεσμων συντάξεων. Το Σεπτέμβριο έγιναν 19.632 απονομές νέων συντάξεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην επέκταση της ψηφιακής σύνταξης εστιάζει το υπουργείο Εργασίας, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Όπως σημείωσε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις το Σεπτέμβριο ήταν 119.568, ενώ τον ίδιο μήνα υπήρξαν 19.632 απονομές νέων συντάξεων.

“Σπάσαμε κάθε προηγούμενο φράγμα στην απονομή νέων συντάξεων” είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως η υψηλή αυτή απόδοση συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο.

Τέλος ο Γ. Βρούτσης – απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου – ανακοίνωσε πως θα δίνεται στη δημοσιότητα έκθεση ληξιπρόθεσμων συντάξεων σε μηνιαία βάση ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Παράλληλα μίλησε για «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των εκκρεμών συντάξεων», το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο μήνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση