HomeHL-9Οι νέοι συμβουλεύουν: Ασφαλές διαδίκτυο στην εποχή της καραντίνας

Οι νέοι συμβουλεύουν: Ασφαλές διαδίκτυο στην εποχή της καραντίνας

Από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To Πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησαν ένα υπέροχο βίντεο σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν τους συνομηλίκους τους για το τι πρέπει να προσέχουν κατά τη χρήση του διαδικτύου τώρα, στην περίοδο της πανδημίας όπου η χρήση είναι πιο εκτεταμένη.

Δίνουν τις δικές τους συμβουλές για τη χρήση του διαδικτύου κατά την περίοδο που διανύουμε:

Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο gaming, μας φέρνει κοντά με τους φίλους μας αλλά πολλές φορές και με …αγνώστους. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με ποιους συνομιλούμε αλλά και από ποιους δεχόμαστε αιτήματα φιλίας, διασφαλίζουμε τα προσωπικά μας στοιχεία και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι «ποστάρουμε» είναι κάποιες από τις συμβουλές των 27 μαθητών, διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης, από όλη την Ελλάδα που απαρτίζουν το Πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τα μέλη του Πάνελ Νέων συμμετέχουν, ανταλλάσσουν απόψεις και λαμβάνουν κατάρτιση από εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των Πάνελ Νέων και των υπολοίπων κέντρων ευαισθητοποίησης που λειτουργούν υπό τον INSAFE. Τα μέλη του Πάνελ Νέων συναντώνται και συνεδριάζουν δυο φορές το χρόνο χαράσσοντας την πολιτική που θα ακολουθήσουν προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους συνομηλίκους τους.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση αναδείχθηκε ο προβληματισμός των νέων για το αν θα λάβουν τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση