HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Μητέρα «δηλητηριάστηκε» από εμφυτεύματα στήθους

ΗΠΑ: Μητέρα «δηλητηριάστηκε» από εμφυτεύματα στήθους

Πώς την έσωσε η κόρη της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια γυναίκα από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, υποστηρίζει πως τα εμφυτεύματα που έβαλε στο στήθος της, την «δηλητηρίαζαν» για 11 χρόνια, μέχρι που τα αφαίρεσε τελικά, αφού η κόρη της, την προειδοποίησε για τους κινδύνους που έκρυβαν.

Η 36χρονη Ρέιτσελ Αβράμις, υπέφερε από φρικτά συμπτώματα μετά την αυξητική στήθους που έκανε, το οποίο μεγάλωσε από C σε 32 DD. Αρχικά, ζήτησε από τον χειρουργό της για ένα «πιο ωραίο, στητό» στήθος μετά το θηλασμό, ωστόσο όπως ισχυρίζεται, εκείνος την έπεισε να τα μεγαλώσει.

Η νεαρή μητέρα, πιστεύει ότι η αυξητική στο στήθος της, τη «δηλητηρίασε», προκαλώντας της «ομίχλη του εγκεφάλου», αϋπνία, δραματική απώλεια βάρους και άλλες παρενέργειες. Η γυναίκα, είπε ότι μόνο αφού η 12χρονη κόρη της Νία, της μίλησε για ένα βίντεο στο YouTube που είχε δει, συνειδητοποίησε ότι τα εμφυτεύματα της μπορεί να ευθύνονται για την κατάστασή της.

Μιλώντας στη Mirror Online, η Ρέιτσελ ανέφερε συγκεκριμένα: «Η κόρη μου ήταν 11 ετών εκείνη τη στιγμή και μισούσε ότι ήμουν πάντα άρρωστη. Πήγαμε σε ένα ραντεβού μαζί και ο γιατρός, μου είπε ότι είχα μια αυτοάνοση ασθένεια και ότι θα πρέπει να πάω σε έναν ειδικό για τον θυροειδή».

«Όταν φύγαμε και καθίσαμε στο αυτοκίνητο, η κόρη μου, μου είπε: «παρακολουθούσα αυτό το βίντεο στο YouTube και είπαν ότι τα εμφυτεύματα στήθους μπορούν να προκαλέσουν αυτοάνοσα νοσήματα”. Της είπα ότι είχα βάλει εμφυτεύματα στήθους μερικές μέρες πριν και το έψαξε στο YouTube. Δηλητηριάστηκα. Έσωσε τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν θα το ανακάλυπτα ποτέ μόνη μου».

Η 36χρονη μητέρα, που είναι make up artist, αποφάσισε αρχικά να μεγαλώσει το στήθος, αφού είχε «ξεφουσκώσει» από το θηλασμό των δύο παιδιών της. Όπως έχει δηλώσει, εμπνεύστηκε από ένα σόου με makeovers σε μαμάδες στην τηλεόραση εκείνη την περίοδο και πάλευε με τις ανασφάλειές της. Ήθελε επίσης, να είναι «ελκυστική σεξουαλικά» για τον σύζυγό της.

Αναφερόμενη στην απόφασή της το 2008, κατηγόρησε και τον γιατρό της, ο οποίος, όπως είπε την έπεισε να μεγαλώσει τα στήθη της κι αυτή τον άκουσε γιατί «ήταν ο χειρουργός κι αυτός ήξερε καλύτερα». Η ίδια ήθελε όπως λέει απλά να τα «γεμίσει» και να τους δώσει σχήμα, γιατί μετά τον θηλασμό είχαν χαλαρώσει.

Τα προβλήματα μετά την αυξητική στήθους

Έτσι, προχώρησε στη χειρουργική επέμβαση και φαινόταν πως ήταν καλά, μέχρι που «χτυπήθηκε» από την πρώτη της ημικρανία, έξι μήνες μετά την επέμβαση. Οι βάναυσοι πονοκέφαλοι έγιναν τακτικοί, με τη Ρέιτσελ να υποφέρει από αυτούς, έως και τρεις φορές το μήνα.

Έγινε επίσης πιο ευερέθιστη και έχασε σημαντικό βάρος μετά τη διαδικασία. Το 2019, ένας γιατρός της είπε ότι έχει υπερθυρεοειδισμό, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους.

Άλλα συμπτώματα που την ταλαιπωρούσαν με τα χρόνια, ήταν η αϋπνία και η κόπωση, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2015. Άυπνες νύχτες την άφηναν εξαντλημένη την ημέρα και έπρεπε να πάρει βοηθήματα για να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί.

Το δέρμα της επιδεινώθηκε επίσης το 2016, με κόκκινα εξογκώματα και εξανθήματα να εμφανίζονται στο πρόσωπό της και στο σώμα της. Αργότερα διαγνώστηκε με έκζεμα, αφήνοντας την έκπληκτη καθώς είχε πάντα λιπαρό δέρμα. Η Ρέιτσελ Αβράμις. πρέπει τώρα να κάνει μια ένεση κάθε δύο εβδομάδες για τη θεραπεία της πάθησης.

Το 2017 ισχυρίστηκε ότι τα εμφυτεύματα σιλικόνης της, άρχισαν να επηρεάζουν την ψυχική της υγεία καθώς έπεσε κατάθλιψη και σταμάτησε να μιλά σε φίλους.

Ένα χρόνο αργότερα άρχισε να πάσχει από «ομίχλη εγκεφάλου» και εξάψεις. «Ξεχνούσα τι ήθελα να πω, και άφηνα την πρόταση που έλεγα, στη μέση», ανέφερε χαρακτηριστικά για εκείνη την περίοδο.

Η νεαρή μητέρα, είπε ότι τα εμφυτεύματά της περιείχαν μια σειρά τοξικών χημικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του αρσενικού, το οποίο πιστεύει ότι επηρέασε την ψυχική της υγεία. Πρόσθεσε δε, ότι η «ομίχλη του εγκεφάλου» είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που αναφέρονται σε ομάδες «ασθένειας εμφυτευμάτων μαστού» (BII) στο Διαδίκτυο. Η ίδια ανακάλυψε τα φόρουμ υποστήριξης, ενώ ερεύνησε τις παρενέργειες των εμφυτευμάτων αφού η κόρη της της είπε για το βίντεο του YouTube.

Φέτος, άρχισε να υποφέρει από σοβαρό άγχος, το οποίο είπε ότι ήταν το χειρότερο μέρος της 11χρονης δοκιμασίας της. Η γυναίκα υπέστη επίσης τριχόπτωση, ξηροφθαλμία και είχε εύθραυστα νύχια, με ένα από τα νύχια των δακτύλων της να πέφτει πραγματικά πριν από λίγα χρόνια.

Τελικά, τα εμφυτεύματά της αφαιρέθηκαν για πάνω από 6.000 λίρες τον Αύγουστο, πάνω από 1.000 λίρες περισσότερες από την αρχική επέμβαση της. Μετά την αφαίρεσή τους, ανακάλυψε ότι το δεξί της εμφύτευμα είχε σπάσει και είχε κιτρινίσει.

emfyteymata-stithous

Το δεξί εμφύτευμα της γυναίκας είχε κιτρινίσει 
Η κατάστασή της πάει καλά από τότε που έκανε την επέμβαση και δεν υποφέρει πλέον από ημικρανίες. Όπως ισχυρίζεται, η ιδιοσυγκρασία της έχει επίσης βελτιωθεί και νιώθει ότι έχει ξαναβρεί τον παλιό της εαυτό.

Μιλώντας για τη περιπέτειά της, είπε: «Ποτέ δεν θα κοίταζα πίσω μετά από αυτό που πέρασα. Μακάρι να ήξερα περισσότερα κοιτώντας πίσω. Ήμουν ανίδεη. Δεν αξίζει κάτι τέτοιο στην υγεία σας».

Παρόλο που πολλά από τα προβλήματα υγείας της μητέρας δεν αναγνωρίζονται επίσημα ως παρενέργειες εμφυτεύματος, άλλες γυναίκες σε ομάδες BII έχουν αναφέρει τα ίδια συμπτώματα.

Ο ιστότοπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) λέει: «Συμπτώματα όπως κόπωση, απώλεια μνήμης, εξανθήματα, «ομίχλη εγκεφάλου» και πόνος στις αρθρώσεις, μπορεί να σχετίζονται με τα εμφυτεύματα στήθους. Οι ερευνητές ερευνούν αυτά τα συμπτώματα για να κατανοήσουν καλύτερα την προέλευσή τους».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση