HomeΚΡΗΤΗΟι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συναντήθηκαν με τον υποστράτηγο Αντ. Ρουτζάκη

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συναντήθηκαν με τον υποστράτηγο Αντ. Ρουτζάκη

Τι συζήτησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο κ. Ρουτζάκη Αντώνιο συνάντησε η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης στην έδρα της Γενικής στα Χανιά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το προσωπικό και τις υπηρεσίες της ΓΕΠΑΔ Κρήτης με στόχο την επίλυση τους, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και επιπλέον την μεγιστοποίηση  των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες του Νησιού.

Ειδικότερα έγινε λόγος για την υποστελέχωση των Διοικήσεων των τεσσάρων Αστυνομικών Διευθύνσεων και διαπιστώθηκε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη πλήρωσης των υφιστάμενων οργανικών θέσεων.

Περαιτέρω απο η Ένωση μας εξέφρασε την αντίθεσή της ως προς το ύφος που κατά καιρούς έχουν ανακοινώσεις διαφόρων συνδικαλιστικών σωματείων του σώματος ενώ διευκρινίσθηκε ότι το σωματείο μας δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλες προσβλητικές Ανακοινώσεις που θίγουν την υπόληψη μελών της Ένωσής μας αλλά και το κύρος του Σώματος εν γένει, επιφυλασσόμενοι σε ανάλογη μελλοντική περίπτωση άσκησης όλων των νομίμων δικαιωμάτων προκειμένου να προασπίσουμε και να προστατεύσουμε τα θιγόμενα μέλη μας.

Το ζήτημα των συνεχών αποσπάσεων των αστυνομικών που υπηρετούν τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλες περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις για την αντιμετώπιση αναγκών που σχετίζονται με  τις μεταναστευτικές ροές σε νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αλλά και στον Έβρο με αποτέλεσμα την αποψίλωση του δυναμικού των υπηρεσιών της Νήσου συζητήθηκε με τον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή καθώς η επιστροφή του εν λόγω προσωπικού θα ανακουφίσει τα τμήματα και θα ενισχύσει την αστυνόμευση.  Εξάλλου προτάθηκε ότι με τις προσλήψεις των νέων συνοριακών φυλάκων θα μπορέσουν να στελεχωθούν επαρκώς τα κέντρα και οι δομές υποδοχής μεταναστών.

Τέλος η Ένωσή μας ανάφερε ότι είναι ικανοποιημένη από τη γενικότερη διαχείριση των προβλημάτων  που απασχολούν το προσωπικό λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας με την πεποίθηση ότι η αγαστή αυτή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση