HomeHL-9Σάμος: Πού θα μείνουν οι κάτοικοι το πρώτο βράδυ

Σάμος: Πού θα μείνουν οι κάτοικοι το πρώτο βράδυ

Συνεχίζεται η αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής στο Καρλόβασι της Σάμου και η αυτοψία συνεχίζεται στο Βαθύ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται επί τόπου μαζί με ειδική ομάδα της ΕΚΑΜ με ελικόπτερο και ειδικό συνεργείο διασωστών του ΕΚΑΒ, αναμένεται να κάνει δηλώσεις για την κατάσταση στην περιοχή θα γίνουν μετά την αυτοψία στο Βαθύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική, απόψε οι κάτοικοι θα διαμείνουν σε συγγενικά σπίτια και αυτοκίνητα και- αν ληφθεί έγκαιρη μέριμνα- σε ξενοδοχεία και καταλύματα του νησιού.

Σάμος: 19 οι τραυματίες από τον σεισμό

Συνολικά 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό που έπληξε τη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής. Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου, ενώ στο Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι μετέβησαν 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους. Δύο άνθρωποι μεταφέρονται αεροπορικώς στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους δύο τραυματίες που μεταφέρονται στην Αθήνα, υπέστη κατάγματα, μετά από πτώση μάνδρας, δύο ώρες μετά τον σεισμό, κατά τη διάρκεια μετασεισμού, ενώ περπατούσε σε στενό δρόμο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση