HomeHL-TOPΤραγωδία: Νεκρά δύο παιδιά στη Σάμο -Τοίχος τα καταπλάκωσε μετά το σεισμό

Τραγωδία: Νεκρά δύο παιδιά στη Σάμο -Τοίχος τα καταπλάκωσε μετά το σεισμό

Μαθητές Λυκείου- Κατευθύνονταν προς την παραλία -Βίντεο από το σημείο που έπεσε ο τοίχος και καταπλάκωσε τα παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νεκρά είναι τα δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο μετά το σεισμό στη Σάμο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της ΕΡΤ, μετά τον σεισμό, δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 15 και 17 ετών. Οι μαθητές Λυκείου κατευθύνονταν προς την παραλία πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, στην οδό Κανάρη, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου.

Οι διασώστες και το ΕΚΑΒ απεγκλώβισαν τα δύο παιδιά χωρίς τις αισθήσεις τους.

Βίντεο από το σημείο που έπεσε ο τοίχος και καταπλάκωσε τα παιδιά
Κάτοικος της Σάμου ανέβασε στο facebook βίντεο από το σημείο που έπεσε ο τοίχος και καταπλάκωσε τα δύο άτυχα παιδιά. Στο βίντεο καταγράφονται οι προσπάθειες των διασωστών και των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τα δύο παιδιά.

Τα ρολόγια έδειχναν 13:51 όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε στα ανοιχτά της Σάμου, με τα 6,7 Ρίχτερ προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων αλλά και πολλές υλικές ζημιές σε κτήρια και υποδομές. Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Σμύρνη, η κατασταση ακόμα πιο δραματική.  Οι κακοτεχνίες είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τουλάχιστον 25 κτήρια, εκ των οποίων πολλά ήταν πολυώροφα και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι.

Το ακριβές σημείο που χτύπησε ο σεισμός είναι 17 χιλιόμετρα βόρεια της Σάμου και είχε εστιακό βάθος 11,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση εκτός από τις ζημιές δημιουργήθηκε και τσουνάμι.

spitia3spitia1

 

Συνολικά 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Συνολικά 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό που έπληξε τη Σάμο τον μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα θα αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Θα αεροδιακομιστεί επίσης 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου. Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μετέβησαν 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους.
«Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας», επισημαίνεται από το υπουργείο.

Ζημιές σε κτήρια και υποδομές – Άνοιξε το αεροδρόμιο

Για μεγάλες ζημιές σε κτήρια στη Σάμο έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Παράλληλα, σημαντικές ζημιές έχει υποστεί από τον σεισμό ο ναός του Αγίου Νικολάου, μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες των Βαλκανίων που βρίσκεται στο Καρλόβασι, καθώς ένα μεγάλο μέρος του ναού έχει γκρεμιστεί. Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί από τον σεισμό σε κτίρια και δρόμους.

Η θάλασσα βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά των ακτών της Σάμου ύστερα από τη σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ και τα πλάνα που έχουν καταγράψει τοπικά μέσα και κάτοικοι της περιοχής είναι πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτοκίνητα επιπλέουν τα νερά έχουν μπει μέσα στα σοκάκια του νησιού, ενώ πολλά σκάφη έχουν υποστεί ζημιές. Οι κάτοικοι Σάμου, Χίου και Κω έλαβαν μηνύματα από το 112 για να απομακρυνθούν από παράκτιες περιοχές λόγω του τσουνάμι.

ethnos.gr, protothema.gr, iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση