HomeHL-HealthΚορωνοϊός: Πριν από το εμβόλιο της Οξφόρδης αναμένεται το εμβόλιο της Pfizer

Κορωνοϊός: Πριν από το εμβόλιο της Οξφόρδης αναμένεται το εμβόλιο της Pfizer

Μέχρι τα Χριστούγεννα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι έτοιμο για διανομή το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, που αναπτύσσει η Pfizer.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης, θεωρώντας ότι το εμβόλιο που παρασκευάζει ο φαρμακευτικός κολοσσός σε συνεργασία με τη γερμανική Biontech θα είναι διαθέσιμο πριν από τα αποτελέσματα του αντίστοιχου εμβολίου κατά του κορωνοϊού που παρασκευάζουν η Astra Zeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει αγοράσει έως και 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου, οι πρώτες δόσεις του οποίου προορίζονται για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, με τον Θεσσαλονικό διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπέρτο Μπουρλά, να σημειώνει ότι το εμβόλιο διανύει «το τελευταίο μίλι» και ότι αναμένονται αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες.

H Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει έκτακτη έγκριση του εμβολίου της από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές περί τα τέλη Νοεμβρίου. Το εμβόλιο είναι ένα από τα έξι υποψήφια που βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών και στα οποία έχει εξασφαλίσει πρώιμη πρόσβαση η βρετανική κυβέρνηση. Η Pfizer ελπίζει να έχει παραγάγει 100 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, αν το εμβόλιο περάσει τις σχετικές δοκιμές και αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, και σχεδιάζει άλλο ένα δισ. δόσεων για το ερχόμενο έτος.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση