HomeΚΟΣΜΟΣΜήνυμα Τραμπ για την επίθεση στη Νίκαια: Οι ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν

Μήνυμα Τραμπ για την επίθεση στη Νίκαια: Οι ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν

Τι έγραψε στο Twitter

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον γαλλικό λαό απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ στη Γαλλία, τον παλαιότερο σύμμαχο της χώρας, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, όπως είπε με ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι καρδιές μας είναι με τους πολίτες της Γαλλίας. Η Αμερική στέκεται πλάι στον παλαιότερο σύμμαχό μας σε αυτή τη μάχη. Αυτές οι ακραίες ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Καμιά χώρα, η Γαλλία ή άλλη, δεν μπορεί να υπομένει άλλο αυτή την κατάσταση!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

Ο δράστης, ηλικίας γύρω στα 21, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, φέρεται να αποκεφάλισε μία 70χρονη γυναίκα και σκότωσε με μαχαίρι άλλα δύο άτομα το πρωί της Πέμπτης σε καθολική εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία.

Ο δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, κάνει λόγο για ισλαμο-φασιστική τρομοκρατική επίθεση. Τα θύματα είναι τρία, δύο γυναίκες, η 70χρονη και μία 40χρονη και ένας άνδρας, ο νεωκόρος της εκκλησίας Νοτρ Νταμ, γύρω στα 45, «που τον αγαπούσαν πολύ οι ενορίτες», σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί.

Το γαλλικό Actu17.fr μεταδίδει ότι ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» και η επίθεση έγινε εντός του ναού της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια, γύρω στις 09:00 τοπική ώρα, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη Λειτουργία. Τουλάχιστον δύο από τα θύματα πέθαναν μέσα στη βασιλική. Το πτώμα της μίας γυναίκας βρέθηκε μέσα στον ναό, ενώ η δεύτερη άφησε την τελευταία της πνοή σε διπλανό μπαρ, όπου αναζήτησε καταφύγιο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση