HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα «κόκκινα» οι διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση νέων lockdown

Στα «κόκκινα» οι διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση νέων lockdown

Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές και οι αγορές εμπορευμάτων και πάλι την Πέμτπη, μετά την επιστροφή σε πανεθνικά lockdowns σε Γαλία και Γερμανία.

Οι αποφάσεις των Παρισίων και του Βερολίνου σε κάποιες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής που προκάλεσε τις χειρότερες ρευστοποιήσεις εδώ και μήνες. Η εικόνα μοιάζει ακόμη πιο ανησυχητική από τις υποχωρήσεις που σημειώθηκαν για τον ίδιο λόγο πριν από δύο εβδομάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 απώλεσε τα αρχικά του κέρδη υποχωρώντας κατά 0,3%. Ο γερμανικός DAX οδεύει προς απώλειες 8% σε εβδομαδιαία βάση, που θα είναι οι μεγαλύτερες από τον αρχικό πανικό της COVID τον Μάρτιο. Και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημείωνε στο άνοιγμα απώλειας άνω του 5%.

Υποχώρηση κατά 5% στις τιμές του πετρελαίου

Οι ανησυχίες έπληξαν και τα εμπορεύματα, με το πετρέλαιο να υποχωρεί κατά 5% στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 5% στα 37,16 δολάρια το βαρέλι στις 14:33 ώρα Ελλάδας. Τα futures για το αμερικανικό αργό κατέγραψαν νωρίτερα πτώση 5,2% στα 35,45 δολάρια το βαρέλι.

«Αυτό που νομίζω ότι έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες είναι οι σημαντικές αυξήσεις στον κορονοϊό στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ειδικά τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Νικές Πατέλ, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Kempen Capital Management.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση