HomeΚΟΣΜΟΣLe Figaro: 70% των Γάλλων θετικοί στο lockdown

Le Figaro: 70% των Γάλλων θετικοί στο lockdown

Τους έπεισε το διάγγελμα Μακρόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Odoxa-Dentsu Consulting η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής Le Figaro και της France Info, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, με lockdown σε επτά μητροπόλεις της Γαλλίας είναι πιο δημοφιλή από τον περιορισμό κυκλοφορίας που είχε ανακοινωθεί πριν από δύο εβδομάδες.

Οι Γάλλοι επικροτούν το νέο lockdown, αναφέρει η Le Figaro, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου. Το 70% των Γάλλων βλέπουν θετικό και απαραίτητο το μέτρο, ενώ το 51% δηλώνει ότι πείστηκε από το διάγγελμα Μακρόν το βράδυ της Τετάρτης

Τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, όπως οι επισκέψεις σε κέντρα ηλικιωμένων, η γενίκευση της τηλεργασίας και τα ανοιχτά νηπιαγωγεία και σχολεία είναι μέτρα που γίνονται ευρύτατα αποδεκτά. Το μοναδικό μέτρο στο οποίο αντιδρούν οι Γάλλοι κατά 52% είναι το κλείσιμο των «μη απαραίτητων» εμπορικών καταστημάτων, για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Επικριτικοί για την κυβέρνηση παραμένουν, ωστόσο, στην πλειοψηφία τους οι πολίτες. Το 87% των πολιτών πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμηθεί η πανδημία. Ωστόσο, το διάγγελμα Μακρόν, το οποίο παρακολούθησαν 32,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, έπεισε τους περισσότερους ότι πρόκειται για απαραίτητα μέτρα (72%). Στο ποσοστό αυτό οι Γάλλοι εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας ήταν σαφής και έδειξε πως κατανοεί τις ανησυχίες των πολιτών. Ωστόσο, το 54% εκτιμά ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «έδειξε ότι δεν γνώριζε ποια κατεύθυνση να πάρει».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση