HomeHL-WorldΟ κορωνοϊός σαρώνει την Ευρώπη -Στο «κόκκινο» οι περισσότερες χώρες, πού βρίσκεται η Ελλάδα

Ο κορωνοϊός σαρώνει την Ευρώπη -Στο «κόκκινο» οι περισσότερες χώρες, πού βρίσκεται η Ελλάδα

Ο χάρτης του ECDC

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε «κόκκινο» συναγερμό εξαιτίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Ευρώπη, όπως αποκαλύπτει η ενημέρωση του χάρτη του ECDC.

Οπως φαίνεται από τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, ο κορωνοϊός σαρώνει την Γηραιά Ηπειρο και η μία χώρα μετά την άλλη ανακοινώνει επιπλέον μέτρα. Μόλις χθες, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε δεύτερο εθνικό lockdown στη Γαλλία, ενώ η Ανγκελα Μέρκελ αποφάσισε περαιτέρω μέτρα, ανάμεσα σε αυτά το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, προκειμένου να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Ο χάρτης του ECDC

Ο χάρτης του ECDC αποκαλύπτει ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε «κόκκινο», κάτι που σημαίνει ότι καταγράφονταν 50 ή περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό των θετικών τεστ ήταν 4% ή υψηλότερο κατά τις 14 τελευταίες ημέρες.

Η Ελλάδα, πάντως, συνεχίζει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αναφορικά με τον σύνθετο δείκτη που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο και αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου όσο και τη δυναμική διείσδυσής της στην κοινότητα.

ecdc-xartis-ruthmos-test

Ο σύνθετος δείκτης που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου όσο και τη δυναμική διείσδυσής της στην κοινότητα.

Στον αντίποδα, ο χάρτης με τα ποσοστά κρουσμάτων, όπως έχουν γνωστοποιηθεί, ανά 100.000 κατοίκους, αποτυπώνουν μια πιο δραματική κατάσταση στην Ευρώπη, καθώς οι περισσότερες χώρες «κοκκινίζουν». Και πάλι, όμως, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας παραμένει σε πορτοκαλί συναγερμό.

ecdc-xartis-ruthmos-test-100000

Τα ποσοστά θετικότητας

ecdc-xartis-ruthmos-test-pososta-thetikotitas

Τα ποσοστά των τεστ ανά 100.000 κατοίκους

ecdc-xartis-ruthmos-test-pososta-dokimon

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση