HomeHL-9Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

H σημερινή επέτειος μας θυμίζει πως όταν η δύναμη συναντά το θάρρος, όταν η αποφασιστικότητα νικά το φόβο, τότε το πείσμα για την Ελευθερία περιορίζει την ισχύ του θανάτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση για την φε-τινή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 παραμένει μια από τις ενδοξότερες στιγμές του λαού μας. Μια από τις πιο φωτεινές σελίδες της ιστορίας μας. Οι Έλληνες αγωνιστές πάλεψαν γενναία ενά-ντια στο φασισμό, το ναζισμό, την καταπίεση και τη μισαλλοδοξία.

Σήμερα, 80 χρόνια μετά, είμαστε υπερήφανοι γιατί η χώρα μας στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Μιας ιστορίας που μας διδάσκει ότι το παρελθόν σφυρηλατεί το παρόν και προδιαγράφει με φωτεινά χρώματα το μέλλον.

H σημερινή επέτειος μας θυμίζει πως όταν η δύναμη συναντά το θάρρος, όταν η αποφασιστικότητα νικά το φόβο, τότε το πείσμα για την Ελευθερία περιορίζει την ισχύ του θανάτου.

Τότε οι άνθρωποι νικούν το χρόνο, ξεπερνούν τις δυνάμεις τους και κατακτούν μια θέση στο πάνθεον των ηρώων.
Ιδιαίτερα φέτος, σε συνθήκες κρίσιμες, γνωρίζουμε καλά πως όλες οι δυσκολίες και όλα τα εμπόδια δεν είναι αξεπέραστα όταν η κοινωνία παραμένει ενωμένη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση