HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Live η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας -Εκτάκτως, παρών και ο Τσιόδρας

Κορωνοϊός: Live η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας -Εκτάκτως, παρών και ο Τσιόδρας

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Γκίκα Μαγιορκίνη, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Β. Κοντοζαμάνη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται εκτάκτως στην ενημέρωση, αφού για πρώτη φορά στη χώρα μας καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το εφιαλτικό νούμερο των 1.259 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο.

Επίσης ανακοινώθηκαν 12 νεκροί και 102 διασωληνωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 νέα κρούσματα, 7 νεκρούς και 95 διασωληνωμένους.

Επιθετική αύξηση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκίνησε αναφερόμενος στο αρνητικό ρεκόρ των 1.259 κρουσμάτων κορωνοϊού, εκ των οποία 112 οφείλονται σε γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο καθηγητής ανέφερε πως από τα νέα κρούσματα, 295 βρέθηκαν στην Αττική, 291 στη Θεσσαλονίκη, 75 στη Ροδόπη, 75 στις Σέρρες και 47 στη Λάρισα. Πριν αναφερθεί στην Ελλάδα, η Γαλλία πλήττεται βαρύτατα με περισσότερες από 50.000 διαγνώσεις ανά ημέρα. Επιπλέον, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως το ποσοστό των θετικών τεστ στην Ελβετία ανέρχεται πλέον στο 29%.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης τόνιζε πως η πανδημία του κορωνοϊού εκτινάχτηκε από τις 400 διαγνώσεις την περασμένη εβδομάδα σε πάνω από 700 με σαφείς ενδείξεις επέκτασης, ενώ έκανε λόγο για επιθετική αύξηση της επιδημίας προ των Πυλών. Όπως είπε, ταχύτερες είναι οι διαδόσεις του ιού εκτός Αττικής και παραμένουν υψηλές σε μεγάλο βαθμό.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη παρέμβαση, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε μεταξύ άλλων: «Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών, μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης». Ωστόσο πρόσθεσε πως δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας.

«Η μάσκα είναι η μόνη μας επιλογή» είπε ακόμη, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να την φοράμε κανονικά.

Δείτε live την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση