HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα έχει αύριο στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα έχει αύριο στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Για την ανέγερση κτιρίων της πυροσβεστικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης ακινήτου με στόχο την ανέγερση κτιρίων για την στέγαση των υπηρεσιών της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου, της Π.Υ Αγίου Νικολάου, των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου καθώς και το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, θα συζητηθούν στην συνάντηση που θα έχει αύριο στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στην συνάντηση που θα παρευρίσκεται και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναμένεται να διευκρινιστούν ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο παραχώρησης από τον Δήμο της οικοπεδικής έκτασης, τους όρους δόμησης, αλλά και γενικότερα ζητήματα που έχουν ήδη επισημανθεί στον υπουργό σε σχετικό υπόμνημα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου : “ η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, θα δώσει την δυνατότητα ν΄ αποσυμφορηθεί το κέντρο αλλά και οι παρυφές της πόλης από την κυκλοφορία, αφού θα γίνει η μεταφορά των παραπάνω υπηρεσιών. Προσδοκούμε -ανέφερε χαρακτηριστικά – να αντιμετωπιστούν συνολικά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, να υπάρξει η πολιτική βούληση από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου και να ανοίξει σύντομα, ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου”.

Αναφορικά με το θέμα επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, ο κ. Ζερβός αναμένεται να ζητήσει ενημέρωση από τον υπουργό, για το χρόνο που απαιτείται ώστε να υπάρξει στελέχωση του Τμήματος και ν΄ αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό θέμα που σχετίζεται με την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Επάνω Μεραμπέλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση