HomeHL-9Εργατικά Κέντρα Κρήτης: Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό για ανεργία και απασχόληση

Εργατικά Κέντρα Κρήτης: Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό για ανεργία και απασχόληση

Σκληρή γλώσσα για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί-Τι αναφέρουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους βουλευτές του νομού, έστειλαν τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα, την κατάσταση στο νησί, σε ότι αφορά την ανεργία και τις θέσεις απασχόλησης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά το ποσοστό ανεργίας στο νησί μετά τις συνέπειες της πανδημίας είναι τεράστιο και δεν έχουν γίνει μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα προσέφεραν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα ζητούν την «άμεση προσωπική παρέμβαση» του κ. Μητσοτάκη «για την υλοποίηση χωρίς χρονοτριβές των μεγάλων Δημόσιων έργων, τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Κρητικούς, ειδικά αυτή την περίοδο που βασικές θέσεις ευθύνης της Κυβέρνησης σας (Πρωθυπουργός, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών), είναι Κρητικοί,.

Αναλυτικά η επιστολή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης:

«Κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δυστυχώς η πρώτη θέση του πίνακα που μας δίνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο ντροπή και θλίψη μας προκαλεί, αφού η Κρήτη μας βρίσκεται πλέον στην θέση αυτή λόγω της τεράστιας ανεργίας που εξ΄αιτίας της πανδημίας επέφερε πλήγμα στην Τουριστική Βιομηχανία του νησιού μας .

Σας ζητάμε όχι μόνο σαν Πρωθυπουργός της χώρας , αλλά και σαν Κρητικός, να δώσετε άμεσες λύσεις που θα ωφελήσουν την οικονομία , την ασφάλεια των Κρητικών και των επισκεπτών και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νησί.

Επιτέλους θα πρέπει άμεσα , να προχωρήσουν και με γοργούς ρυθμούς τα μεγάλα Δημόσια έργα του νησιού, το Αεροδρόμιο Καστελίου και ο ΒΟΑΚ (από Καστέλι Κισσάμου έως Σητεία) και κάθε Δημόσιο έργο που εκκρεμεί που τόσο μεγάλη ανάγκη επιβάλλει την ολοκλήρωση τους.

Δυστυχώς, οι ευθύνες για την μη υλοποίηση έως σήμερα μεγάλων έργων στις υποδομές μας , έχουν διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κρήτη έχει παραμεληθεί συστηματικά, ενώ προσφέρει στο ακέραιο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.

Σας καλούμε με την παρούσα Επιστολή , για την άμεση προσωπική παρέμβαση σας για την υλοποίηση χωρίς χρονοτριβές των μεγάλων Δημόσιων έργων, τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Κρητικούς, ειδικά αυτή την περίοδο που βασικές θέσεις ευθύνης της Κυβέρνησης σας ( Πρωθυπουργός, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών), είναι Κρητικοί, που όχι μόνο ξέρουν αλλά μπορούν να προσφέρουν στην γενέτειρά τους.

Παρακαλούμε όπως αφουγκραστείτε τα ζητήματα που σας θέτουμε, που δεν είναι μόνο εργασιακά αλλά βαθύτερα κοινωνικά, αναπτυξιακά και αφορούν ολόκληρη την Κρήτη».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση