Οι κούτες το προσκεφάλι και το κρεβάτι τους, μέσα σε μία σακούλα, ότι τους έχει απομείνει. Η «κινούμενη» ντουλάπα τους, τα υπάρχοντα τους, για να περάσουν ένα ακόμα βράδυ σε κάποιο εξωτερικό σημείο της πόλης.

Κουρνιασμένοι σε διάφορες γωνιές ή ακόμα και σε πλέον κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπως στις συγκεκριμένες φωτογραφίες του cretapost.

ikona_viber_2020-10-26_10-24-53

O φακός του cretapost εντόπισε δύο άστεγους, έξω από το κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ, με την εικόνα αν μη τι άλλο να δημιουργεί θλίψη μιας και άνθρωποι στις μέρες μας, δυσκολεύονται- ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο του κορωνοϊού- να επιβιώσουν, αποτελώντας την πιο αδύναμη κοινωνικά ομάδα που εκτίθεται καθημερινά σε πολλούς κινδύνους αλλά και στην απειλή της πανδημίας.

Παράλληλα δημιουργεί αίσθηση η εικόνα αυτή στην «καρδιά» του Ηρακλείου. Το γεγονός δηλαδή ότι οι άνθρωποι αυτοί, βρίσκονται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, κυριολεκτικά πάνω στο πεζοδρόμιο και ανάμεσα σε εκατοντάδες βιαστικά ζευγάρια ποδιών που περνούν από δίπλα τους για να συνεχίσουν την καθημερινότητα τους.

Δυο διαφορετικοί κόσμοι και μια εικόνα που προβληματίζει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση