HomeΕΛΛΑΔΑΔένδιας για Τουρκία: « Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις και απειλές πολέμου»

Δένδιας για Τουρκία: « Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις και απειλές πολέμου»

Στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Με την Τουρκία θα επιθυμούσαμε ένα διαφορετικό κλίμα. Όμως δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις και απειλές πολέμου. Δεν συμπλέουμε με μονομερείς διαδικασίες». Με τα λόγια αυτά ο Νίκος Δένδιας έθεσε από το βήμα της Βουλής το πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

«Αντιστρέψαμε το αφήγημα του κακομαθημένου παιδιού που ήθελαν να επιβάλουν οι διπλωμάτες της Τουρκίας για εμάς στην Ευρώπη. Έλεγαν παντού ότι οι Έλληνες δεν συμφωνούν με κανέναν. Όμως συμφωνούμε με όλους τους γείτονές μας. Κάναμε συμφωνίες με την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Αλβανία, προχωράμε με όλους πλην της Τουρκίας» είπε ο ΥΠΕΞ, λίγες ώρες μετά την νέα τουρκική πρόκληση με Navtex και την απάντηση της Αθήνας με αντι-Navtex.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό το χαρακτήρισε μείζον εθνικό θέμα τονίζοντας πως η χώρα μας προσδοκά στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου.

Ο κ. Δένδιας παρότι κλήθηκε από την αντιπολίτευση να σχολιάσει αναφορές μελών της κυβέρνησης για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, απέφυγε να δώσει συνέχεια, όντας πολύ προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς του.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως: «δεν ήρθα εγώ εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω πάγιες εθνικές θέσεις που όλοι στηρίζετε και όλοι υπερασπίζεστε. Θα παρακαλέσω επειδή ακριβώς όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του κόμματος επί της τοποθέτησής μου, να μην με προκαλούν επ΄ αυτού».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση