HomeΕΛΛΑΔΑΚόντρα ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα ελληνοτουρκικά

Κόντρα ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα ελληνοτουρκικά

Ανέβηκαν οι τόνοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με διαξιφισμούς στο ανοιχτό μέτωπο των εθνικών ζητημάτων, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού των Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.

Ξεκινώντας την αντιπαράθεση ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την στρατηγική της στα ελληνοτουρκικά, κατηγορώντας την πως βαδίζει χωρίς σχέδιο και πυξίδα.

«Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται άβουλος, ελπίζω να μην αποδειχθεί και μοιραίος για τη χώρα», είπε και σημείωσε πως η κυβέρνηση επιτρέπει στο Ούρουτς Ρέις να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. « Θα είστε περήφανοι αν τα γεωτρύπανα πάνε στην Κρήτη; Στα εθνικά θέματα αποτύχατε με πάταγο», είπε και πρόσθεσε: «πρέπει να έχουμε εθνική ενότητα αλλά για να την έχουμε απαιτείται στρατηγική που δεν έχετε. Εύχομαι να μη σας δώσει μομφή η ιστορία για την εξωτερική σας πολιτική».

Σήκωσε το γάντι η ΝΔ: Κόκκινη γραμμή η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας

Το γάντι σήκωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Αμυράς ο οποίος αναρωτήθηκε αν ο κ. Κατρούγκαλος είναι υπερήφανος για παλαιότερη δήλωσή που είχε κάνει πως και η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο. Επ’ αυτού ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

Στην αντιπαράθεση μπήκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπ. Λιβανός ο οποίος δήλωσε περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση φυλάει τα σύνορα της χώρας στο Αιγαίο. «Είμαστε υπερήφανοι όταν μπορούμε κ εξασφαλίζουμε μείωση ροών παράνομων μεταναστών, όταν υπογράφουμε ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο και φτάνουμε σε συνάντηση με την Αλβανία. Όταν πετυχαίνουμε να γίνουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα ευρωπαϊκά, διεθνοποιούμε το θέμα και σφίγγει ο κλοιός απομόνωσης για Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η κόκκινη γραμμή μας είναι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, διατηρούμε όμως την ψυχραιμία μας απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα. Κινούμαστε μεθοδικά κερδίζοντας τον μαραθώνιο της διπλωματίας. Με σοβαρότητα και εθνική υπευθυνότητα. Η κυβέρνηση υλοποιεί την εθνική στρατηγική και ζητά εθνική ομοψυχία!».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση