HomeHL-9Ένοχοι για τη δολοφονία της 74χρονης από το Ρέθυμνο οι δύο κατηγορούμενοι

Ένοχοι για τη δολοφονία της 74χρονης από το Ρέθυμνο οι δύο κατηγορούμενοι

Την είχαν βιάσει και δολοφονήσει για 100 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξανά ένοχοι και μάλιστα ομόφωνα, κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία της 74χρονης Ε.Π., τον Ιανουάριο του 2012 στην περιοχή Εσταυρωμένος του Ρεθύμνου, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 2 χωρίς ελαφρυντικά ενώ οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο είναι  δις ισόβια και 15 χρόνια και στους δυο.

Οι δικηγόροι τους ζήτησαν να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετεφηβικής ηλικίας στον Ρουμάνο και στον Έλληνα του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα της άτυχης ηλικιωμένης είχε βρεθεί μέσα στο σπίτι της και μάλιστα οι λεπτομέρειες της δολοφονίας είχαν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, καθώς η 74χρονη είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο άνδρας, ένας 36χρονος από το Ρέθυμνο και ένας 31χρονος από τη Ρουμανία, οι οποίοι συνελήφθησαν περίπου 60 ημέρες μετά τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας οι οποίοι και ομολόγησαν την πράξη τους.

Οι ίδιοι είχαν ισχυριστεί ότι μπήκαν στο σπίτι της 74χρονης από το παράθυρο με σκοπό να κλέψουν και στη συνέχεια όταν μπήκαν στο δωμάτιο της άτυχης γυναίκας τη στιγμή που εκείνη κοιμόταν τη χτύπησαν και τη φίμωσαν.

Οι δύο άνδρες είχαν αρπάξει το ποσό των 100 ευρώ καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο από το σπίτι του θύματος.
Οι δύο κατηγορούμενοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε ισόβια και σε 20ετη κάθειρξη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση