HomeHL-WorldΠέθανε εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca

Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca

Ο εθελοντής ήταν 28χρονος Βραζιλιάνος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την Covid-19 απεβίωσε, ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας.

Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα του εθελοντή.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ήταν Βραζιλιάνος. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 28 ετών, ενώ δεν είναι γνωστό αν έπαιρνε το εμβόλιο, ή το placebo.

Η αναφορά του θανάτου δεν διευκρινίζει υπό ποιες συνθήκες και από τι επιπλοκές κατέληξε ο άνθρωπος που συμμετείχε στην έρευνα για το εμβόλιο.

Η έρευνα στη Βραζιλία, παρά την κατάληξη του  28χρονου, θα συνεχιστεί, μόλις διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο.

Οι δοκιμές του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca Plc για την νόσο Covid-19 αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν στις ΗΠΑ ακόμη και εντός της εβδομάδας, αφού η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη σοβαρή ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Η μεγάλη δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ έχει διακοπεί από τις 6 Σεπτεμβρίου, αφού ένας από τους εθελοντές φέρεται ότι εμφάνισε μια σπάνια νόσο, μια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού που αποκαλείται εγκάρσια μυελίτιδα.

Οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν στο πρακτορείο ότι ενημερώθηκαν πως η δοκιμή μπορεί να ξαναρχίσει αυτήν την εβδομάδα. Η FDA δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη. Δεν είναι σαφές το πώς θα χαρακτηρίσει την ασθένεια η FDA.
protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση