HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Υπό αστυνομική προστασία θα τεθούν τεμένη σε δύο πόλεις έπειτα από απειλές

Γαλλία: Υπό αστυνομική προστασία θα τεθούν τεμένη σε δύο πόλεις έπειτα από απειλές

Το ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από τις τοπικές αρχές να θέσουν τα τεμένη στις πόλεις Μπορντό και Μπεζιέ στη νοτιοδυτική Γαλλία υπό αστυνομική προστασία έπειτα από απειλές ή πράξεις βίας.

«Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες στο έδαφος της Δημοκρατίας», ανέφερε ο υπουργός σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός France bleu ανέφερε στον ιστότοπό του αργά χθες πως ηγέτες του τεμένους Αρ-Ράχμα στην Μπεζιέ υπέβαλαν καταγγελία στην αστυνομία έπειτα από μηνύματα μίσους στο Facebook, περιλαμβανομένου και ενός καλέσματος για πυρπόληση του τεμένους.

Οι απειλές διατυπώθηκαν μερικές ημέρες αφότου έφηβος τσετσενικής καταγωγής αποκεφάλισε τον Γάλλο καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί επειδή έδειξε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στην τάξη στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης σε σχολείο στο βορειοδυτικό Παρίσι.

Ο France bleu μετέδωσε ένα μήνυμα στο Facebook, το οποίο έχει στο μεταξύ διαγραφεί, που καλούσε να πυρποληθεί το τέμενος στην Μπεζιέ ως φόρος τιμής στον δολοφονηθέντα εκπαιδευτικό.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε χθες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση πως η Γαλλία χρειάζεται έναν νόμο που θα τιμωρεί τη διακινδύνευση της ζωής των άλλων μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε σήμερα πως η Γαλλία θα απαγορεύσει μια ισλαμιστική οργάνωση που πήρε τον όνομά της από τον αποθανόντα σεϊχη Γιασίνμ, στο πλαίσιο της καταστολής μαχητών μετά τη δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας στις 16 Οκτωβρίου.

«Είναι μια μάχη για την ασφάλεια, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση», είπε ο Ατάλ.

Η απαγορευμένη οργάνωση πήρε το όνομά της από τον σεΐχη Γιασίν, έναν Παλαιστίνιο μουσουλμάνο ηγέτη και συνιδρυτή του κινήματος Χαμάς, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2004. Η Χαμάς αρνείται ότι έχει οποιεσδήποτε διασυνδέσεις με τη γαλλική οργάνωση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση