HomePost ItΕπί τάπητος η πρόληψη των έντονων καιρικών φαινομένων

Επί τάπητος η πρόληψη των έντονων καιρικών φαινομένων

Συντονισμός δράσεων στο δήμο Μίνωα Πεδιάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού  Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/10/2020 στο δημοτικό κατάστημα Καστελλίου, υπό την προεδρία του  αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Αραβιάκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς και πιο συγκεκριμένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΛ.ΑΣ. – Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδας, την 133 Σμηναρχία Μάχης, τη Δ/νση Δασών Περιφέρειας Κρήτης/ Δασονομείο Καστελλίου ενώ συμμετείχε επίσης και η αναπλ. Προϊστάμενη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου, κα. Ε. Τσαγκαράκη.

Η συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. είχε χαρακτήρα προληπτικό με απώτερο στόχο να υπάρξει ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα αλλά και να υπάρξει προγραμματισμός σε επίπεδο εκτάκτων αναγκών και αποτελεσματικής διαχείρισης των συνεπειών που μπορεί να προκληθούν από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Όπως ανέφερε δε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κ. Αραβιάκης «ιδιαίτερα σημαντικό, σε προληπτικό επίπεδο, θεωρείται η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και η ετοιμότητα όλων των αρχών που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση